fbpx

HDZ-ov gradonačelnik uzeo novac od građana pa kupio tonu i pol kulena i kobasica

Pretprošlog petka, 27. studenoga, dvojica kriminalističkih policajaca pokucali su na vrata gradske uprave Županje kako bi gradonačelnika Davora Miličevića ispitali o poslovanju tog grada s Mesnicom AS i kupovini enormnih količina slavonskog kulena javnim novcem, piše Drago Hedl u Telegramu.

Miličević u tom trenutku nije bio u svom uredu, no Telegramu je službeno potvrđeno da je policija u gradsku upravu Županje došla upravo zbog onoga o čemu je portal pisao: neviđenom rasipanju gradskog novca na kupnju suhomesnatih proizvoda, osobito slavonskog kulena, koji je Miličević godinama kupovao u samo jednoj mesnici, Mesnici AS.

Povjerenstvo za sukob interesa je također protiv HDZ-ovog gradonačelnika i bivšeg saborskog zastupnika u tri mandata, pokrenuti postupak.

Kao što je Telegram pisao krajem rujna, Grad Županja u posljednje je tri godine od tamošnje Mesnice As, u kojoj je navodno prikriveni suvlasnik gradonačelnik Miličević, kupio više od tonu i pol suhomesnatih proizvoda, mahom slavonskog kulena i kobasica, u vrijednosti od 284.290,15 kuna. Od iste mesnice, kako smo tada pisali, velike količine suhomesnatih proizvoda nabavljale su i tri gradske tvrtke. Za tri godine od Mesnice As kupile su oko 280 kilograma suhomesnatih proizvoda i na to potrošile 55.255,73 kune.

Osobito je zanimljiv slučaj lokalnog nogometnog kluba Graničar, čiji je predsjednik gradonačelnik Miličević. U svibnju ove godine, upravo odlukom gradonačelnika, taj je klub za razvitak i promociju nogometa dobio 430.000 kuna. NK Graničar također je kupac slavonskog kulena koji proizvodi Mesnica As, a dijeljen je nogometašima.

Kao što je Telegram ranije pisao, u Mesnici As jedno je vrijeme radila gradonačelnikova kći, a njegov brat prodaje suhomesnate proizvode te mesnice na sajmovima diljem Hrvatske. U Mesnici As, tijekom lokalnih, parlamentarnih i predsjedničkih izbora već godinama zasjeda tamošnji izborni stožer HDZ-a.