fbpx

NAPISAO DA MU TREBA DUHOVNI MIR Zatražio propusnicu da ode na misu – odobrili su mu je odmah

Viktor Šimunić, nezavisni vijećnik iz Oroslavja, uspio je dobiti propusnicu za misu u Zagrebu jer je napisao da mu treba duhovni mir. To je napravio ponukan time što sin njegove 92-godišnje susjede nije uspio dobiti propusnicu da iz Zagreba dođe k mami, kojoj inače dolazi svaki dan.

“Jučer sam došao doma s posla i mama mi kaže da susjedi, koja je u 93. godini, ne može doći sin iz Zagreba jer nije dobio propusnicu. Ona živi sama u Oroslavju, a sin ne može do nje. Šaltali su ga s jednog na drugi stožer i nitko mu ne odgovara. To je najtragičnije. Ja se cijelu godinu borim protiv sustava i besmislica. E kad sam vidio da je Stožer rekao da vjernici trebaju duhovni mir, onda sam se sjetio tražiti propusnicu da idem na misu u Zagreb. Prvo sam guglao kad je polnoćka u Katedrali pa kad sam vidio da je nema, onda sam tražio neku drugu crkvu. U zahtjevu za propusnicom sam napisao da želim duhovni i božićni mir i da se bojim na misu u Oroslavje jer su male crkve. Roditelji su mi se smijali, kao tko će mi dati, no nakon 5 minuta sam dobio propusnicu. Ono što je jako bitno, ovaj moj potez nije protiv crkve i vjernika. Svatko će proslaviti Božić kako najbolje zna. Ovo je dokaz da je sustav nelogičan, nepravedan, ovo je prvenstveno zbog lošeg sustava”, ispričao je za Index Viktor Šimunić.

Nakon što je sve došlo u medije, opozvali mu propusnicu

“Moja mama živi u Stubakima, ima 92 godine, živi sama u kući. Supruga i ja živimo u Zagrebu, htio sam ići mami i zatražio sam propusnicu. Već zadnje dvije godine idem svaki dan kod nje, kuham joj, spremam i sve ostalo kaj treba, nabavljam lijekove, idem u dućan, s njom kod doktora i svakodnevno skrbim o njoj, a sad već dva dana ne mogu kod nje”, očajan je Damir.

Ispričao nam je što je sve prošao da bi dobio propusnicu.

“Zatrpani smo velikim brojem zahtjeva za izdavanjem propusnica, od kojih su neki sasvim nerealni. Preko 120.0000 zahtjeva smo dobili, kako sam i rekao 400 ljudi radi na propusnicama diljem Hrvatske, netko je napravio propust, no ne možemo svakog tko radi na propusnicama kontrolirati što je napravio. Normalno da se i dogodi neka greška. Gospodinu koji je dobio propusnicu za odlazak na misu je sad opozvana propusnica radi zlouporabe tako da je ne može više koristiti”, rekao je Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj civilne zaštite. Obećao je da će drugom gospodinu srediti da dobije propusnicu za skrb o majci.