fbpx

ŠUTI I TRPI UHLJEBE! Nasilno ugašen portal na kojem se moglo ocjenjivati rad državnih službenika

Ugašen je portal na kojem se moglo ocjenjivati javne službenike, javila je Viktorija Knežević koja je Ocijenime.hr pokrenula prije nešto više od dvije godine. Naime, njoj je dojadilo to što žalbe na rad službenika koje plaćaju porezni obveznici često nemaju učinka, ali i činjenica da one koji izvrsno obavljaju svoj posao ne može adekvatno pohvaliti. Zato je osmislila i izradila online servis na kojem im možete dati ocjenu i komentirati njihov rad.

Na razvoju servisa, koji je financirala vlastitim novcem, Knežević je radila dvije godine. Pravni dio posla obavila je sama, dok su aplikaciju razvila dva programera koristeći platformu Angular. Najveća prepreka, pisalo se tada, bio je pravni aspekt, odnosno kako zakonitim putem dobiti sve potrebne podatke o službenicima. Njen je servis sada ugašen, a rješenje Agencije za zaštitu osobnih podataka koje se tiče objavljenih osobnih podataka Knežević je objavila na društvenim mrežama.

“Dragi moji, imam loše vijesti.
Vaša omiljena stranica www.ocijenime.hr na kojoj ste imali prilike ostavljati ocjene i komentare na rad službenika zaposlenih u gradskim upravama 21 hrvatskog grada je nažalost UGAŠENA.

Ugašena je PRISILNO jer je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) na čelu sa Zdravkom Vukićem, donijela rješenje kojim mi se zabranjuje da imam ocjene i komentare.

Dakle, njima nije sporno što su objavljena imena i prezimena službenika, nego što sam VAMA hrvatskim građanima omogućila da anonimno KOMENTIRATE i OCJENJUJETE najskuplje plaćene i najnesposobnije službenike u Europi i šire, što sam omogućila SLOBODU GOVORA.

Već odavno znam da postoje veliki pritisci na Agenciju za zaštitu osobnih podataka da se rad stranice www.ocijenime.hr zabrani. Međutim, Agencija je više od dvije godine odoljevala tim pritiscima dok se ovog proljeća nije “ukazao” novi ravnatelj Agencije izvijesni Zdravko Vukić.

Zdravko Vukić je osoba koja je napoznatija po tome da je promijenio četiri stranke i to HSP, HSLS, HDSSB i HDZ prije nego što je zasjeo na funkciju ravnatelja. Poznat je i po tome što je diplomirao (vjerojatno s teškom mukom) tek u 40-oj godini. Poznat je i po pisanju priča o hrvatskom tajnom agentu. Poznat po tome da je “dokazivao” kako je pučkoj kuhinji donirao čak 10 kuna. Jedino po čemu nije poznat to je stručnom znanju, čestitost, integritetu i hrabrost.

Gašenje ove stranice je NAPAD NA SLOBODU GOVORA, napad na sve VAS i VAŠE pravo da o uhljebima koji nas svakodnevno maltretiraju, uljebima koji dok mi umiremo pod teretom krize dobivaju božičnice i rade od doma, KAŽEM ŠTO MISLIMO, da se pobunimo i da se naš GLAS ČUJE.
Odlučili su učiniti to upravo sada kada dolaze lokalni izbori i ova stranica postaje vrlo moćna platforma da pokažete što mislite i kakve promjene želite.

Moja borba za OcijeniMe se nastavlja dalje. Ja samo odavno odlučila živjeti iskreno i živjeti hrabro i ovakav me razvoj događaja neće pokolebati!
Imam pravo na tužbu pred Upravnim sudom u Splitu i to sam pravo već iskoristila. Nastavit ću svoju borbu pred institucijama Europske unije.

Vas koji pročitate ovaj status molim da ga PODIJELITE u što većem broju i da TAGIRATE u svom statusu European Commission i Ursula von der Leyen i Charles MICHEL jer jedino što zanima našeg Premijera nije što vi mislite, nego što mu misle njegovi prijatelji Charles Michel i Ursula von der Leyen.”