fbpx

“AKO MOGU HDZ-ovci MOŽEMO I MI!” Studenti jučer u Zagrebu ponovo kršili mjere, partijali i palili baklje

Nakon što su HDZ-ovci u četvrtak kršili mjere na sprovodu Miroslava Tuđmana gdje ih se skupilo stotinjak umjesto dozvoljenih 25, te nakon što je Željko Kerum slavio s uglednim Splitskim sucima u svojoj konobi, kršiti mjere Stožera civilne zaštite odlučili su i zagrebački studenti.

I sinoć, sa subote na nedjelju su se, okupili i zabavljali kao i noć prije.

Za razliku od noći prije kada su se zabavljali ispred studentskog doma na Savi, sinoć se njih nekoliko stotina okupilo na Jarunu.

Tamo su pili, pjevali i plesali, a palile su se i baklje.

Na Jarunu je okupljanje studenata počelo iza 22 sata i trajalo je do iza 3 ujutro.

Čini se kako ih ovoga puta policija nije rastjerivala kao večer prije ispred Doma na Savi.

Sinoć su se mladi zabavljali i ispred HNK gdje ih se okupilo stotinjak, otprilike kao HDZ-ovca u petak na Mirogoju gdje policije nije bilo.

“Kad vidimo da se i državni vrh ne drži mjera, onda nas lupi i inat. Ako oni mogu kršiti mjere (više od 25 ljudi na sprovodu saborskog zastupnika Miroslava Tuđmana op.a.), onda možemo malo i mi – objasnili su studenti.

Ravnatelju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslavu Capaku su poručili: “Capak se već bacio u istragu videa (frend/prika/burazer/prijatelj mi je poslao.)
Živjeli ljudi. Ni’ko nam neće ovu noć pokvarit”, objavljeno je na Facebooku.

Uz transparent “Oćemo pohani sir u brzoj menzi”, kako su napisali, prosvjedni partiji studenati su nastavili na Jarunu, a uz poznate glazbene hitove su palili baklje i zabavljali se do jutra.

Komentari poput: “Jel’ moramo imat’ maske ili ne?”, “Ide gas odma’ na početku Jaruna”, “Možda u vijestima završite” su samo neki koji su se nizali na društvenim mrežama.

Podsjetimo u petak navečer studenti su se okupili kod Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu kako bi se družili i zabavljali u ovim teškim vremenima kada im je koronakriza oduzela esenciju studiranja, ali im je zabavu prekinula policija.