fbpx

NIJE ŠALA Andrej Plenković na ambalaži Vegete umjesto kuhara s brčićima!

Kako je otkrio portal Danica.hr premijer Andrej Plenković možda bi mogao biti jedini koji se može pohvaliti da je dobio jedinstveno pakiranje Vegete. Posebno dizajniranu Vegetu na kojoj se umjesto simpatičnog brkatog kuhara nalazi njegovo lice, darovala mu je uprava Podravke prilikom premijerova posjeta koprivničkoj kompaniji prije godinu i pol.

Kako su primijetili iz Danice.hr, neobičan dar otkriven je tek kada je fotografija objavljena u službenom glasilu Podravke, a u vijesti o Plenkovićevu posjetu nije bilo ni retka o tome da je dobio unikatnu Vegetu.

U korporativnom članka s naslovom “Premijer Republike Hrvatske u posjetu Podravki”, ukrašenom fotografijom na kojoj se vidi specijalna Vegeta, ističe se tek kako su članovi Uprave prezentirali premijeru dosadašnje rekordne rezultate poslovanja Grupe Podravka, a koji su, prema riječima premijera „ohrabrujući za hrvatsko gospodarstvo“.

Kuhar je na ambalaži od 1964.

Kuhar s francuskim brčićima i prepoznatljivom kapicom desetljećima je simbol najpoznatijeg hrvatskog prehrambenog proizvoda. Na ambalažu je stavljen 1964. i otad je zaštitni znak tog dodatka jelima.

Vegetu je 1959. stvorio Podravkin tim pod vodstvom prof. Zlate Bartl. Zovu ga Podravkino sipko zlato jer je upravo Vegeta najzaslužnija za strelovit razvoj kompanije, podsjećaju iz Danice.hr.