fbpx

PSIHIJATAR VUKUŠIĆ: “Od njihovih postupaka ljigavija su samo njihova objašnjenja”

Psihijatar Herman Vukušić, koji je zbog koronavirusa hospitaliziran u zagrebačkom KB-u Dubrava, na svom je Facebooku podijelio nove “zapise iz bolesničke postelje”, kako ih sam naziva. Ovaj put napao je predsjednika HGK Luku Burilovića i rektora zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa zbog cijepljenja preko reda, poručivši im da su “od njihovih postupaka ljigavija samo njihova objašnjenja”.

Otkrio je da mu je jučer napravljen CT pluća koji je pokazao kako mu je oštećeno više od 50 posto plućnog tkiva, uz omanji perikardijalni izljev. – Ukratko, izvukao sam se kroz ušicu igle – ističe Vukušić. Vukušić se više godina bori s kroničnom leukemijom. Bolest je pod kontrolom, ali kao takav spada u rizičnu skupinu. Unatoč tome, kaže da mu nikada nije palo na pamet tražiti da se cijepi preko reda.

“Cijelo vrijeme do odlaska na liječenje radio sam na Klinici za psihijatriju i psihološku medicinu na Rebru, vodio dnevnu bolnicu u kojoj su bili i mnogi pacijenti koji su preboljeli koronu. I nikada mi nije palo na pamet tražiti da se cijepim preko reda. Ovo pišem u svjetlu ljigavih postupaka predsjednika HGK Luke Burilovića i rektora zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa i njegove bolje polovice koji su se cijepili preko reda. Od njihovih postupaka ljigavija su samo njihova objašnjenja. Boras veli da se, eto, slučajno zatekao na Stomatološkom fakultetu kada se osoblje cijepilo, ostalo je par doza, pa “da se ne baci”. Po svojoj gluposti i amoralnosti jedino slično objašnjenje za ovakav nemoralni postupak javne osobe jest ono “predsjednika” Zorana Milanovića koji je išao u glasoviti klub u Slavonskoj “da se hrana ne baci”.

Burilović (koji se u međuvremenu pokušava posuti pepelom za svoj grijeh) usudio se u svojem opravdanju pozvati na status hrvatskog ratnog vojnog invalida. Dragi moj predsjedniče HGK, s obzirom na to da ste javno iznijeli svoje dijagnoze, dopustite mi da Vam kao osoba koja se 30 godina bavi zdravljem hrvatskih branitelja kažem da je trenutačno na tisuće HRVI-ja koji su prioritetniji za cijepljenje od Vas!” piše Vukušić pa napominje da se sve to događa u vrijeme usporene isporuke cjepiva. – Ovakvi amoralni postupci ne zaslužuju “istrage i očitovanja” (da, dragi Vili, ovo ide tebe) već automatske sankcije i ostavke na sve javne dužnosti!!!!! – smatra Vukušić. – Novi sojevi korone su pred vratima i vrijeme je za državničko-diplomatsku ofenzivu u kojoj se mora misliti na zdravstvene interese hrvatskih građana bez kompromisa i sužanjskog odnosa prema Bruxellesu – zaključuje Vukušić.