fbpx

Saborski zastupnici danas primaju drugu dozu cjepiva, ovaj put bez kamera

Saborski zastupnici danas će primiti drugu dozu cjepiva protiv koronavirusa.

Iz Hrvatskog sabora nisu potvrdili tu informaciju, no od saborskih zastupnika doznaje se da je docjepljivanje organizirano u ambulanti pored Sabora.

“Ideja je bila da promoviramo cijepljenje. Zato mi nije jasno da tu poruku ne šaljemo i dalje ni zašto je danas određeno da cijepljenje bude iza zatvorenih vrata”, rekao je Peđa Grbin iz SDP-a.

“Prema anketama smo od situacije kada je velika većina građana izjavljivala da se neće cijepiti došli do toga da preko 60 posto odgovara da će se cijepiti, dakle aktivnosti su očito urodile plodom”, dodao je Grbin.

Bačić: Ovo nema veze sa zagrebačkim rektorom
Upitan kako to da nema javnog cijepljenja, HDZ-ov Branko Bačić je rekao da se to mora pitati u Zavodu.

“Ovo je utvrđeno prije nego što je nastao ovaj događaj sa zagrebačkim rektorom. To nema nikakve veze”, rekao je Bačić, koji je dodao da i dalje stoji iza toga da se treba cijepiti.

“Ne mogu vjerovati da bi rektor išao mimo reda i preko veze na cijepljenje. Ne znam kako je do toga došlo pa ne mogu ocjenjivati, ali načelno sam protiv da se preko veze pokušavamo izboriti za nešto što nam možda ne pripada”, rekao je Bačić.

Prvu dozu Pfizerovog cjepiva 50-ak zastupnika primilo je javno u saboru sredinom siječnja, uoči početka redovnog proljetnog zasjedanja, kako bi poslali poruku o važnosti i sigurnosti cijepljenja.

Drugu dozu zastupnici će primiti bez prisustva medija.