fbpx

Čelni čovjek Plive o dugu veledrogerijama: Svi plaćamo doprinose, gdje je taj novac?

Mihovil Furjan, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca i čelni čovjek Plive, komentirao je situaciju s veledrogerijama.

Premijer je o toj temi ranije rekao kako nije računovođa pa da zna kada će se platiti drogerijama te da se priča ponavlja uoči izbora, a ministar Beroš spašavao bi stvar tako što bi građani plaćali više.

“Pitanje je dana kada će taj lanac nelikvidnosti puknuti”, ocjenjuje za Novu TV Furjan i dodaje kako je to sasvim realan scenarij.

“Bit će kao u sustavu Agrokora, do jučer je kompanija poslovala, a kada je stalo plaćanje od banaka, jednostavno je sustav stao”, uspoređuje Furjan.

Kaže kako distributeri lijekova prvo očekuju gašenje vatre pa zatim neki plan kako problem neplaćanja dugoročno riješiti.

“Generirao se novi dug od novih milijardu kuna, naplati se samo 15 posto i onda je to ogroman problem. Svi mi plaćamo poreze i doprinose, nije nam jasno gdje je taj novac”, kaže Furjan.

Komentirao je i najave ministra Beroša o većim izdvajanjima iz plaća građana za zdravstvo.

“Kontinuirano se od poslodavaca traže veća izdvajanja. Kako se mogu avansno plaćati maske i cjepiva, a veledrogerije čekaju naplatu godinu dana?” pita se Furjan.