fbpx

Kolinda se pristala kandidirati za predsjednicu tek kada joj je Mamić kompenzirao visoku plaću iz NATO-a

Izvor blizak bivšoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović otkrio je Nacionalu početkom tjedna šokantne i senzacionalne detalje, ustvari prvorazredne indicije koje ukazuju na to da je odbjegli šef Dinama Zdravko Mamić korumpirao bivšu hrvatsku predsjednicu.

Nacional piše kako ju je Mamić počeo nagovarati da se kandidira za predsjednicu na večeri u Bruxellesu. Kolinda se pristala kandidirati za predsjednicu tek kada joj je Mamić obećao kompenzirao visoku plaću iz NATO-a.

Isplate novca išle su preko Mađarske, a osim što joj je nadoknadio plaću dao joj je 500.000 eura za kampanju. Potom ga je njen savjetnik Mate Radeljić povezao s osječkim sucima koji su vodili njegov proces pa ih je korumpirao, piše Nacional.

Ako se potvrde ove indicije, radi se o vrhunskom skandalu koji vodi sve do damog vrha HDZ-a.

Za prljavi dogovor očito je znao bivši šef SOA-e, Dragan Lozančić , kojeg je Kolinda Grabar-Kitarović smijenila 2016. godine. Do dana danas nije otkrila razlog.

“Lozančić je bio svjedok nekih stvari koje nije smio znati, komentirao je u predsjedničkoj kampanji Zoran Milanović.

Poznato je da je Kolinda krila kao zmija noge svoje kontakte s Mamićem, koji joj je organizirao i proslavu rođendana.

I na kraju se premijer drzne reći da sve to nema nikakve veze s HDZ-om.

Na te tvrdnje objavljene u Nacionalu na Twitteru danas je reagirala Kolinda Grabar-Kitarović.

“Najsnažnije i u potpunosti odbijam navode Nacionala u kojima se ističe kako je g. Zdravko Mamić na bilo koji način kompenzirao moje plaće ili privatne troškove, tijekom predsjedničke kampanje. To su u potpunosti netočni navodi i laži”, napisala je na Twitteru Grabar-Kitarović.

“Svi troškovi kampanje financirani su isključivo i jedino putem HDZ-a, čija sam bila kandidatkinja na predsjedničkim izborima. Pitam se kome ove objede i lažni navodi idu u korist?” napisala je bivša predsjednica.

Podsjetimo, Kolinda Grabar-Kitarović je, nakon što je o tome pisao niz medija, u razgovoru za Novu TV 2017. godine priznala da joj je “Mamić organizirao razne večere”.

Uz to, poznato je da HDZ primao donacije od Mamića za predsjedničku kampanju Kolinde Grabar Kitarović, što je 2014. godine priznao i tadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

“On je donator, u čemu je problem ako je sve po zakonu”, rekao je tada Karamarko.