fbpx

Mamić danima prokazuje osječke suce, a šefica tamošnjeg Općinskog suda je Šeksova kćer

Od kada je početkom prošlog tjedna istupio u javnosti, Zdravko Mamić svakoga dana ‘tuče’ po korumpiranim sucima Županijskog suda u Osijeku, sve do samog predsjednika Zvonka Vrbana.

S obzirom na stanje u Županijskom sudu, treba li vjerovati da je korupcije pošteđen onaj općinski? Na čije je mjesto pod sumnjivim okolnostima zasjela kći HDZ-ovog veterana Vladimira Šeksa.

Zanimljivo je da je Zrinka Šeks-Poštić 2019. godine bila jedina kandidatkinja za to mjesto.

No, krenimo redom.

Zrinka Šeks-Poštić bila je zamjenica predsjednika osječkog Općinskog suda, a od travnja, kad je dotadašnji predsjednik Davor Mitrović imenovan sucem Županijskog suda, predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban imenovao ju je v. d. predsjednice Općinskog suda. Nakon što je raspisan natječaj za predsjednika Općinskog suda u Osijeku, Zrinka Šeks-Poštić se kandidirala. Bila je jedina kandidatkinja pa Državno sudbeno vijeće nije imalo dvojbi.

No, ranije iste godine Šeksova kći nije se najbolje provela na DSV-u. U veljači su se birala tri suca Županijskog suda u Osijeku, a konkuriralo je 18 kandidata, među kojima i Šeks-Poštić.

Mediji su izvještavali da je Šeksova kći na dnu liste po bodovima. Lokalni mediji pisali su da je Šeksova kći vrlo kvalitetna sutkinja, a mnogi su se začudili što nije napredovala.

Danas znamo da su tome najvjerojatnije presudili Mamićevi euri.