fbpx

MATEŠIĆ HDZ-ovcima: “Ponašate kao da su vam očevi ostavili grad u nasljedstvo kao vlastitu prćiju”

Aktualni sat, koji je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u ovom sastavu trajao dva sata, SDP-ov vijećnik Ivan Matešić iskoristio je kako bi upozorio na problem iseljavanja građana koji bolje životne uvjete traže u inozemstvu.

“S obzirom na to da u našem gradu nažalost nemaju svi jednako mogućnosti, pa oni koji nemaju člansku iskaznicu vaše stranke i nisu vaši prijatelji, moraju sreću tražiti izvan Zadra, u drugim hrvatskim gradovima, u Irskoj, u Njemačkoj. Zvuči gotovo nevjerojatno, da je jedna takva opcija koja vlastite građane dovodi u takvu poziciju, još uvijek na vlasti. Zašto se Vi i vaša stranka koji upravljate gradom dvije trećine mog života, maćehinski ponašate prema onima koji nisu članovi vaše stranke ili nisu vaši prijatelji? Zašto grad pod vašim vodstvom ne pruža svim njegovim stanovnicima jednake mogućnosti, nego se ponašate kao da su vam očevi (da ne kažem ćaće) ostavili grad u nasljedstvo kao vlastitu prćiju?”, poručio je Matešić.

Gradonačelnik Branko Dukić njegov je istup nazvao “političkim pamfletićem” za kojeg je procijenio da kao takav ne zaslužuje odgovor.