fbpx

Šeks predlaže opoziv predsjednika Republike, HDZ se ograđuje, oporba protiv…

Posebni premijerov savjentik i član Predsjedništva HDZ-a, Vladimir Šeks, izjavio je da su se stekle okolnosti za pokretanje opoziva predsjednika Republike. HDZ se odmah ogradio od Šeksove inicijative, a kako se čini, ni oporba nije sklona opozivu.

HDZ-ov veteran, Vlado Šeks, koji se voli predstavljati kao ustavotvoritelj ili bar ustavno-pravni stručnjak, komentirao je verbalne eskapade Zorana Milanovića, odnosno njegov obračun s Plenkovićem, Jandrokovićem i Pupovcem, ali i ostalima ( Puhovski, Jović… ). Šeks je za RTL izjavio kako misli da predsjednik već pokazuje simptome neke visoko uznapredovale psihičke bolesti, a njegovo ponašanje okvalificirao kao koktel psihičkih poremećaja.

-Nisam stručnjak- kazao je- ali se radi o određenom koktelu određenih poremećaja, paranoje, šizofrenije… – izjavio je, zagovarajući pokretanje procedure opoziva predsjednika Republike.

– Predstoji situacija u kojoj postoje na četiri fronta jasno postavljene ustavno-pravne dijagnoze. Prva je da su se stekli svi uvjeti da se pokrene postupak opoziva s mjesta predsjednika Republike jer je on očito, osobito u zadnjim nastupima, prekršio Ustav, prekršio temeljna načela Ustavnog poretka. Trebalo bi pokrenuti postupak za utvrđivanje privremene spriječenosti predsjednika Republike da obnaša svoju dužnost- pojasnio je razloge svoje inicijative Šeks.

HDZ se, međutim, kako su objavili na RTL-u, odmah ogradio od Šeksovog prijedloga iza kojeg stranka ne stoji, a sudeći po komentarima nekih viđenijih pripadnika opozicije, ni oporba nije sklona takvoj radikalnoj zamisli.

Nikola Grmoja, zastupnik Mosta, na Facebooku je, prenosi N1, napisao kako je predsjednika Republike biralo preko milijun hrvatskih građana, i ne misli da bi zbog Milanovićeve svađe s Pupovcem trebalo podržati inicijativu za opoziv. Štoviše, Grmoja ne krije da je pobornik “fajta” bez rukavica u kojem se govori ono što se doista i misli…