fbpx

FOTOGRAFIJA DANA: Imamo Hrvatsku!

– Pere se zadnji veš privatizacije 90-tih. Još malo pa će početi pranje privatizacije 2000-tih. U sred proljeća pada novi snijeg, i tragovi se zameću, tako je poduzetnik Hamed Bangoura prokomentirao prodaju Leda, zadnje u nizu starih hrvatskih tvrtki koje su uništene i prodane strancima.

A Ledo je samo jedna od njih. Sve što je vrijedilo u našoj zemlji, opljačkano je da bi na kraju bilo ispod cijene prodano stranim vlasnicima. Popis takvih kompanija je predugačak…

Zato danas imamo najsporiji i najskuplji internet, jedemo lošu uvezenu hranu, plaćamo najveće kamate u Europskoj uniji… A novac od zarade, dividendi, i profita ide u inozemstvo.

I da stvar bude gora, naši mediji to slave kao uspjeh.

– Nije prošao niti jedan dan, a meni je pomalo gadljivo gledati kako se u medijima hvali ta priča oko prodaje Leda. Posebno kada politika predstavlja to kao svoju veliku pobjedu, uz čitav bulumentu hrvatskih “stručnjaka” koji podupiru cijelu tu mučku i pljačku oko Agrokora od prvoga dana. Pssst…nemojte nikome reći…ode Ledo…pa pa, sljedeća je Jamnica – vode strateške pa pa… bogatstva na Baranji pa pa…, pa Podravka pa pa…, a na kraju sve će to Kraš zasladiti, ma koliko oni šutjeli o tome, jer to je ono “slobodno” tržište. Ništa nije ovdje ni slobodno ni ravnopravno. Sve je dobro dirigirano i odigrano, zaključuje Bangoura.