fbpx

Kolakušićev europski savez protiv HDZ-a: “Nismo ih mogli razbucati iznutra, sad ćemo pokušati izvana”

Dorien Rookmaker, poznata nizozemska političarka i europska zastupnica krenula je u osnivanje stranke zajedno s hrvatskim europarlamentarcem Mislavom Kolakušićem. Upravo to je Kolakušić najavio kada je rekao da će se vratiti u Hrvatsku politiku i srušiti HDZ uz pomoć europskih partnera. A njih je svakim danom sve više.

I Dorien Rookmaker i Mislav Kolakušić svojim su idejama pridobili pažnju iznimno značajnih europskih partnera i to ne samo onih iz Kluba Nezavisnih parlamentaraca kojem pripadaju.

Mađar Viktor Orban ‘junior’ se sa svojih 12 europarlamentaraca pridružio ni manje ni više nego u klubu u kojem su Dorien Rookmaker i Mislav Kolakušić. Karizmatični i kontroverzni Orban tu se nijezadržao, jer već je pridobio na svoju stranu i Mattea Salvinija, ministra Policije Italije, čija je stranka Lega najveća pojedinačna partija u Europarlamentu s 27 zastupnika. Istim je putem krenuo i Mateusz Morawiecki, poljski premijer i šef vladajuće stranke Pravo i Pravda, koja ima u Bruxellesu 25 zastupnika.

Velike promjene

Dva premijera i jedan ministar početkom ožujka susreli su se u Budimpešti i najavili velike promjene u Europi.

Koje će se nezadovoljnike povući sa sobom može se samo pretpostaviti.

Rookmaker i Kolakušić već sada u Europskom parlamentu imaju 64 zastupnika, a prema nekim indicijama mogli bi ih imati gotovo kao „vladajuća“ Europska Pučka stranka kojoj pripada i HDZ (177).

Matteo Salvini ovih se dana silno dodvorava Marie Le Pen s kojom je u istom klubu sada i koju želi prigrliti u novi europski politički savez i u miraz dobiti još dvadesetak europarlamentaraca.

Da kojim slučajem Brexitovci nisu napustili Europsku Uniju, već bi sada Macron i Merkel bili u opoziciji.

Kada završi proces okrupnjavanja nezavisnih zastupnika u jedinstvenu stranku, Kolakušić će tu političku snagu iskoristiti da napadne vladajući HDZ na idućim parlamentarnim izborima.

-Nismo ih mogli razbucati iznutra, sad ćemo pokušati izvana, najavio je.