fbpx

KOŽINO Tinejdžer u Mercedesu nije stao na znak STOP, poginula dva mladića

Policija je objavila kako je došlo do teške prometne nesreće u mjestu Kožino u kojoj su smrtno stradala dva mladića. Nesreća se dogodila sinoć oko 22:25 na državnoj cesti 306.

18-godišnji vozač Mercedesa nije stao na znak STOP

Prema rezultatima očevida, nesreća se dogodila kad se 18-godišnji vozač osobnog vozila marke Mercedes zadarskih registarskih oznaka kretao kolnikom Ulice Put primorja (sporednom cestom) te dolaskom do raskrižja prošao pored prometnog znaka STOP, ušao u navedeno raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da pritom, iako je bio dužan, nije propustio sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje.

Tom prilikom, uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, s prednjim dijelom automobila udara u lijevi bočni dio osobnog automobila Fiat zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnji vozač.

Nakon sudara osobno vozilo Fiat silazi s kolnika i bočnim dijelom udara u prometni znak i ogledalo, reklamni pano te betonski zid od kojeg se odbija te vraća na kolnik gdje se zaustavlja okrenut na bočnom dijelu, objavila je policija.

U prometnoj nesreći u vozilu Fiat na mjestu događaja smrtno su stradala dva mladića, 21-godišnji vozač i 20-godišnji putnik.

U tijeku kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom

Na mjestu događaja intervenirali su zadarski vatrogasci koji su izvukli preminule vozača i putnika. Za vrijeme trajanja očevida promet na dionici ceste D-306 bio je u prekidu od 22:42 do 2:10 te se odvijao obilaznim pravcima.

U službenim prostorijama policije u tijeku je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.