fbpx

MILANOVIĆ: Plenković ne može podnijeti to što je Zlata Đurđević prokazala HDZ kao krvopiju hrvatskog pravosuđa

Nakon današnjeg istupa Andreja Plenkovića, očekivano, uskoro se javio Zoran Milanović. Premijer je, tijekom obraćanja iz Rijeke, između ostalog kazao kako “poziva sve da pročitaju program Zlate Đurđević od stranice 6 do 9 pa će vidjeti da se kroz cijeli tekst prožima kako politika treba birati suce”.

Predsjednik RH na ovu je tvrdnju odgovorio Facebook statusom u kojem piše kako je premijerov najveći problem s profesoricom Đurđević to što je, citiramo, “u svom programu stručno, hladno i beskompromisno – a bez da ih i spomene – prokazala HDZ kao krvopiju hrvatskog pravosuđa”.

‘Dobro uvježbani lažov’

Predsjednikov istup prenosimo u cijelosti: “Kad mu nije pošlo za rukom, preko svojih trbuhozboraca, lažima uvjeriti javnost kako Zlata Đurđević ima veze s Lex Perković, jer nema baš nikakve, profesionalni manipulator Plenković sada izmišlja kako je Zlata Đurđević predložila ni manje ni više nego – da politika bira sve suce. To se usudi samo dobro uvježban lažov s certifikatom osuđene kriminalne organizacije i privatnom podukom iz spinanja i manipuliranja.

Baš suprotno, „vrsna pravna stručnjakinja“ – kako je Zlatu Đurđević ranije okarakterizirao i sam Plenković – jasno upozorava koliko je 90-ih politika bila dugoročno razarajuća za pravosuđe i njegovu neovisnost. U tome je problem, Plenković ne može oprostiti Zlati Đurđević što je u svom programu stručno, hladno i beskompromisno – a bez da ih i spomene – prokazala HDZ kao krvopiju hrvatskog pravosuđa.

I tu ne staju problemi za Plenkovića: bude li izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda, Zlata Đurđević sutra bi trebala odlučivati o presudi HDZ-u. Vrsni pravnik Plenković, opet lažno, educira danas javnost kako predsjednica Vrhovnog suda „ne sudi“. Ne sudi ako ne želi, ali itekako može suditi i vjerujem da bi se Zlata Đurđević uključila u suđenje jer joj to zakon omogućava. Plenkoviću bi odgovarao beskrvni predsjednik Vrhovnog suda koji „ne sudi“ HDZ-u, ali ispod stola utječe na presudu, za HDZ jasno oslobađajuću. Zato je HDZ u sukobu interesa. Zato Zlata Đurđević smeta Plenkoviću. I baš zato treba biti izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda”.