fbpx

PLENKOVIĆ KAO SANADER EK otvara istragu oko vjetroelektrana, pada li Marić i cijela vlada?

– Sa zadovoljstvom obavještavam hrvatsku javnost da mi je ured potpredsjednice Europske komisije, gospođe Margarethe Vestager, poslao odgovor na moju predstavku u svezi vjetroparka Krš-Pađene, te nepravilnosti pri procesu privatizacije Croatia Osiguranja. U slučaju vjetroparka Krš-Pađene Europska komisija će provesti istragu cjelokupnog razvoja tog projekta, objavila je saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto na svom Facebook profilu.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

– Zatvoreni krug korupcije, koji vlada Hrvatskom, počinjemo otvarati, to jest, počinjemo ga demontirati. Naime, odgovori Europske komisije su konkretni, i to:

U slučaju vjetroparka Krš-Pađene Europska komisija će provesti istragu cjelokupnog razvoja tog projekta. Istraga koja će biti objektivna, a u to sam uvjerena, rezultirat će raskidom ugovora i uštedom od 2 milijarde kuna hrvatskim građanima. Naime, dosadašnje javno poznate činjenice dokazuju niz protuzakonitosti u tom projektu. Iako su Plenković i Pupovac pokušali zaštiti kriminal u ovom slučaju, odbijajući dati na uvid sve dokumente Hrvatskom Saboru, putem instrumenata, koji su nam kao članici EU-a na raspolaganju, uspjet ćemo ovaj kriminal zaustaviti. Isto tako ćemo ovaj projekt u potpunosti rasvijetliti, te će svi sudionici u tom kriminalnom procesu, a uz pomoć europskih institucija, po prvi puta biti privedeni pravdi, neovisno koju državnu funkciju obnašaju, ili su je obnašali, izvijestila je Vidović Krišto.

– Hrvatska ima karikaturu od pravosuđa, tako ovih dana čitamo da se istražuje Josipa Rimac jer je posredovala da se odobri kredit za vjetropark Krš-Pađene. Znači, prema Plenkovićevom pravu istražuje se posrednik, ali ne i onaj koji je odobrio kredit. Ovakvom pravosuđu smije se cijeli svijet. Svi razumni ljudi se pitaju – zašto pravosuđe ne istraži ministra Zdravka Marića, te predsjednicu Uprave HBOR-a Tamaru Perko, koja je navodno čak i kuma ministra Marića, jer upravo njih dvoje su odobrili kredit za vjetropark.

Zakon se mora primjenjivati neovisno o funkciji ili imovinskom stanju. Ako se, pak, zakon primjenjuje selektivno, onda to nije pravna država, već močvara! Ovakva lakrdija od pravosuđa ne postoji u nijednoj drugoj državi EU. To pravosuđe – i ti političari, koji štite to pravosuđe – i ti mediji, koji štite te političare, su glavni uzročnici siromaštva, nepravde i svih drugih problema s kojima se hrvatska država i hrvatski narod suočavaju, ističe Vidović Krišto.