fbpx

Adrović za šeficu inspektora socijalne skrbi postavio ‘prijateljicu’ bez dana radnog staža u socijali!

Sanju Mateljak, po struci pravnicu, bez dana radnog staža u socijalnoj skrbi, njen kolega s prošlog posla, ministar Josip Aladrović, postavio da bude šefica svim inspektorima – načelnica Sektora za nadzor nad centrima za socijalnu skrb.

Aladrovićevo Ministarstvo novinari Indexa su pitali kako komentiraju to da je uvjet za zapošljavanje na radno mjesto načelnice Sektora najmanje šest godina iskustva u socijalnoj skrbi, a Mateljak nema ni jedan dan.

Sasvim ozbiljni, odgovorili su da je – zastupala Zavod za mirovinsko osiguranje u sudskim postupcima.

Mateljak je od početka godine na radnom mjestu načelnice. Znači, od 1. siječnja ove godine bila je zadužena za nadzor nad centrima za socijalnu skrb i još ni jednom nije bila na terenu u inspekcijskom nadzoru.

Zanimljivo da su u Ministarstvu ‘slučajno’ preskočili novinarska pitanja koja su glasila:

Koliko je dana gđa. Mateljak provela radeći u djelatnosti socijalne skrbi prije nego što je došla na to radno mjesto?

Je li točno da je Aladrović od Ministarstva uprave zatražio da se iz sistematizacije izbriše da je potrebno šest godina radnog iskustva za dobivanje inspektorskog posla?

Ako se u Zakon stavi da inspektor može biti osoba bez četiri do šest godina staža u socijalnoj skrbi, otvara li se time mogućnost da inspektorima postanu osobe koje nemaju dana radnog iskustva u tom području?

Jesu li se ministar i gđa Mateljak otprije poznavali? U kakvom su odnosu, koliko se dugo poznaju?