fbpx

PNUSKOK pretresa urede u Gradskim grobljima Zagreb, uhićen bivši ravnatelj Patrik Šegota

Uhićen je Patrik Šegota, bivši ravnatelj Gradskih groblja Zagreb. Šegota je uhićen u Dubrovniku i upravo ga prevoze u Zagreb, javlja RTL.

Navode kako još nije poznato zašto je uhićen.

PNUSKOK pretresa Gradska groblja

Kako neslužbeno doznaje Telegram, PNUSKOK je u Gradskim grobljima. Pretresaju ured pomoćnika za pravne poslove Drage Pleša, koji nije došao na posao.

Također, pretresaju sobu bivšeg ravnatelja Šegote.

Visoki izvor iz Grada kaže nam da se sumnja u zloporabu položaja i pogodovanje pri javnoj nabavi.

Uhićeno pet osoba

O akciji se oglasio i DORH, koji javlja kako su “uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.” Dodaju kako se “navedene radnje provode u odnosu na pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.”

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Akcija u tri županije

Iz MUP- javljaju da je dio akcije u ovom slučaju proveden u Rijeci. “Policijski službenici PNUSKOK-a (Služba Rijeka) u koordinaciji s USKOKOM provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno pet osoba.

“Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je jutros na području policijskih uprava dubrovačko-neretvanske, zagrebačke i primorsko-goranske uhitila pet osoba. U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o utvrđenom”, javljaju.

Uhićena Šegotina sestra

Novi list piše kako je istraga dijelom provedena u Omišlju te da je jedna od uhićenih osoba u Primorsko-goranskoj županiji Šegotina sestra Tamara Šegota. Ona, kakao piše riječki dnevnik, ima tvrtku za consulting usluge Notitia d.o.o., koja je prijavljena u Osijeku, te se sumnja da je dio poslova bio obavljan putem njezine tvrtke.

Novi list također piše da su dvije osobe uhićene u Zagrebu djelatnice Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama, za koje se sumnja da su primale mito.

Podnio ostavku nakon sumnjivog natječaja

Šegota, inače Bandićev stranački kadar, prošle je godine podnio ostavku u tvrtki Gradska groblja nakon afere koju je otkrio Ivan Pandžić iz 24 sata. Tada su obrtnici koji godinama prodaju cvijeće i svijeće na Mirogoju ukazali na, kako su tvrdili, nepravilnosti oko dodjele četiri kućice. Na spornom natječaju pobijedile su tvrtke za prodaju cvijeća, svijeća i suvenira: Verdura, Camelia Flor, Tulipan trgovina i Jagla, koje su unosne lokacije dobile na rok od 10 godina.

Problem je bio u tome što su sve četiri tvrtke osnovane samo 10 dana prije raspisivanja natječaja i sve su ponudile istu cijenu, 3510 kuna mjesečno. Sam natječaj trajao je tek četiri radna dana, a sve četiri spomenute tvrtke ponudile su 10 kuna višu cifru od prvih konkurenata.

Njihove kućice ekspresno su postavljene, taman prije blagdana Svih svetih, a kako je pisao 24sata, kućice su naručene i prije nego što je natječaj raspisan. Uz sve to, nijedna od četiri tvrtke nije poslovala na lokacijama nego su svoje poslovanje prepustile obrtu Velina design u vlasništvu Veline Oršolić, dance zvijezde koja je sredinom 90-ih imala hit: ‘Sherry, Sherry’.

Prešao je u Zagrebparking

Iz Holdinga su naknadno objavili kako nisu našli nikakve nepravilnosti u Šegotinom radu te da će on povući ostavku. No, Šegota potom ipak nije ostao u Gradskim grobljima. Već sredinom veljače postao je pomoćnik direktorice Zagrebparkinga.

Iz Zagrebparkinga tada su za net.hr potvrdili da su Šegotu “sukladno internim aktima” premjestili na radno mjesto pomoćnika voditelja podružnice Zagrebparking i to na mandatno razdoblje od četiri godine. Za takav premještaj nije bio potreban natječaj.