fbpx

U CENTRU GRADA Brutalno tukao psa pred prolaznicima i vikao “tući ću ga koliko ja hoću!”

Medijima se obratila udruga “Aktivisti za prava životinja Zadar” sa zamolbom da se objavi slučaj teškog zlostavljanja životinje u samom centru Zadra u petak navečer. Prema navodima svjedoka, agresivni muškarac tukao je svog psa nasred ulice pred desecima turista, prolaznika kao i gostiju lokalnog bara. Prema informacijama koje posjedujemo, osoba je inače problematična i već dobro poznata policiji. Svjedoci su nam poslali i fotografije događaja.

Naime, u petak na subotu navečer oko ponoći u Varoši kraj ugostiteljskog objekta “Kutic” osoba sa slike udarala svom snagom psa i agresivno ga vukla po cesti. Na navedeno su regirali prolaznici i gosti ugostiteljskog objekta koji su mu pokušali čak oduzeti psa kako bi ga splasili od brutalnog maltretiranja, ali je muškarac bio izuzetno agresivan, tvrdi jedan od svjedoka.

Navedeni je urlao na prolazike kao i na psa; “to je moj pas i ja ću ga tuci koliko ja hoću!”, tvrdi jedan od svjedoka koji navodi da se konkretno radi o Ljubomiru Milišiću zvanom Bube.

“Nemogu ni zamisliti što radi jadnom psu kad je s njim sam kod kuće”, navodi svjedok događaja.

Volonteri iz “Aktivisti za prava životinja Zadar” zamolili su da objavimo priču kako bi senzibilizirali ljude da brinu o svojim ljubimcima uz napomenu da će učiniti sve da se pas oduzme nasilniku.

“Nakon svih događanja u našem gradu u posljednje vrijeme, zaista smo zgroženi ovim činom i sve teže nam se boriti sa raznim slučajevima zlostavljanja, mučenja i ubijanja životinja koji je, čini se, u porastu. Slučaj je prijavljen policiji te vetrinarskoj inspekciji.”, navode aktivisti za prava životinja Zadar.