fbpx

USKOK I MUP OBJAVILI: Šegota od umrlog poduzetnika dobio kuću s bazenom i 670.000 kn

MUP i USKOK su objavili za što sve terete Bandićevog bivšeg šefa Gradskih groblja Patrika Šegotu i njegovu sestru Tamaru Šegotu, koji su uhićeni u prvom kraku akcije vezanom uz korupciju u Gradskim grobljima, te još troje uhićenih, među kojima su dvije službenice suda koje su pale zbog mita za intervencije u zemljišnim knjigama.

Patrik Šegota, bliski suradnik pokojnog Bandića, sumnjiči se da je poduzetniku Nenadu Bukovcu, koji je prije tjedan dana počinio samoubojstvo, sredio poslove za 4 milijuna kuna, od čega je on uspio naplatiti nešto manje od 3 milijuna, a da je zauzvrat, uz pomoć sestrine firme, dobio 673.000 kuna mita i besplatnu izgradnju kuće s bazenom na Krku.

Za Patrika Šegotu i njegovu sestru USKOK je zatražio istražni zatvor, kao i za šeficu Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama Ana-Mariju Končić, koja je inače kći prvog predsjednika Ustavnog suda, te za još jednu službenicu suda.

Patrika Šegotu i njegovu sestru terete da su primili 673.000 kuna mita i da im je besplatno sagrađena kuća s bazenom na Krku

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog počinjenja kaznenog djela primanja mita u gospodarskom poslovanju te 49-godišnjakinjom, njegovom sestrom, zbog kaznenog djela pomaganje u primanju mita u gospodarskom poslovanju.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je prvoosumnjičeni 45-godišnjak od prosinca 2019. godine do srpnja 2021. godine, kao voditelj podružnice Gradskih groblja sa sada pokojnim poduzetnikom i vlasnikom dvaju trgovačkih društava iz Sesveta dogovorio da će, suprotno pravilima, njegovim trgovačkim društvima omogućiti dodjelu poslova kojima se izvode radovi za podružnicu Gradska groblja, ali i da će, također suprotno pravilima, njegovim tvrtkama omogućiti dodjelu zemljišta za postavljanje četiri montažna objekta za prodaju robe u Aleji Hermanna Bollea. Osumnjičeni 45-godišnjak je u zamjenu za navedeno zatražio dio dobiti koja će društva ostvariti te besplatnu izgradnju obiteljske kuće s bazenom na Krku.