fbpx

Nije znala da živim u Njemačkoj, pa je rekla – za domaće 350 kuna

Ma da je i trostruko manje, previše je, smatra turistkinja koja ne može vjerovati da bi netko kupio komad odjeće za odlazak na kupanje od nekvalitetnog materijala po cijeni od 100 eura.

Turistima jedna cijena, domaćima druga – već je odavno iskušan princip na hrvatskoj obali koji već dugo izaziva brojne kritike i turista, ali i domaćih. Najčešće je razlika u par kuna, no kako je otkrila Hrvatica koja inače živi u Njemačkoj, razlika i može biti prevelika.

Tijekom svojeg godišnjeg odmora ušla je u jednu zadarsku trgovinu i neugodno se iznenadila. Pitala je trgovkinju koliko stoji haljina koju bi nosila na kupanje pa čula da je cijena 700 kuna. – Jesam li dobro čula, 700 kuna? Za haljinu od poliestera dati 700 kuna? – upitala ju je. – To je cijena za strance. Za domaće je 350 kuna – naglasila je prodavačica. Ma da je i trostruko manje, previše je, smatra turistkinja koja ne može vjerovati da bi netko kupio komad odjeće za odlazak na kupanje od nekvalitetnog materijala po cijeni od 100 eura. Zahvalila je i izašla iz trgovine.

“Na trenutak sam razmišljala hoću li joj prokomentirati cijenu i reći kako je to nije u redu, ali naposljetku nisam. Svatko tko dodirne tu tkaninu i plati tu cijenu, sam je kriv”, napisala je.