fbpx

Zaposlenik gradske uprave Mario Živković zbog prijetnje liječniku i novinaru ostaje u pritvoru još dva mjeseca

Zaposlenik gradske uprave Mario Živković (40), koji je završio u istražnom zatvoru zbog prijetnje epidemiologu dr. Alanu Mediću i novinaru Frani Šariću, ostat će iza rešetaka još najmanje dva mjeseca.

Živković je na svom Facebook profilu prijetio dr. Mediću zbog poziva građanima na cijepljenje, a prije toga je na ulici prišao novinaru Šariću te ga uz prijetnje vrijeđao i omalovažavao zato što je afirmativno pisao o akcijama cijepljenja na području Zadarske županije. Nakon što je Šarić prijavio prijetnje, Živković je dobio mjeru opreza i zabranu približavanja, no kad je prijetnje ponovio prema zadarskom epidemiologu, policija ga je uhitila.

“Živković je suspendiran od 10. srpnja, odnosno od dana kada je uhićen, akoliko će ostati u istražnom zatvoru ne znam”, izjavio je Ivan Mijolović, pročelnik Upravnog odjela za financije Grada Zadra, u kojem Živković radi na poslovima javne nabave.

Živković je kazneno djelo počinio za vrijeme svog godišnjeg odmora. Čim su u gradskoj upravi dobili potvrdu iz policije da je uhićen pod sumnjom na prijetnju, Živković je sukladno zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi, udaljen iz službe.