fbpx

Dukić prozvao Enija Meštrovića za ultimatum i političko destabiliziranje Grada Zadra

Gradonačelnik Branko Dukić u žurnom je kolegiju, sazvanom nakon završetka sjednice Gradskog vijeća, nabrojao projekte koji se zbog toga neće realizirati. Među nabrojanim projektima je i Zadranima omiljeni Advent. No čini se da gradonačelnik Dukić pokušava izazvati bijes javnosti te ga okrenuti prema većini u Vijeću grada Zadra. Sve se to događa zbog 3 milijuna kuna koje gradonačelnik Dukić želi dati KK Zadru, dok većina u Vijeću grada Zadra to odbija. Dukić je prozvao Enija Meštrovića za ultimatum i političko destabiliziranje Grada Zadra.

Klub vijećnika Enija Meštrovića nije prihvatio amandman Daniela Radete da se 3 milijuna kuna namijenjena za KK Zadar preusmjere za potrebe ugroženih građana, ali je odbio podržati točku o rebalansu, pa je tako konačna odluka o ovogodišnjem proračunu i mogućim novim izborima ostavio za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća.

“Doveli ste nas do situacije da smo vlasnici a ne odlučujemo ništa nego kako vi kažete. Struke nema i nemamo koga pozvati na odgovornost. Mario Paleka je morao dati ostavku kada je potrošio onoliki novac za Ritu Oru. Postoji obraz”, ponovio je Meštrović nakon što su svoje protivljenje izrazili Daniel Radeta (SDP) i vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša.

“Apsolutno nikakvih emocija nemam prema onom što izaziva vaše emocionalne bujice. Ovo je utakmica hoće li novac dobiti djeca u riziku od siromaštava i starci koji se u riziku od siromaštva opraštaju sa životom. Ovo je amandman koji je unio novu emocionalnu varijablu. Imamo tri milijuna kuna viška, KK Zadru smo dali pet milijuna kuna a sad biramo kome je on potrebniji. Ako se ne možemo dogovoriti i voditi ovaj grad, dajmo svi ostavke ali da se više ne kandidiramo, kad ne možemo voditi grad”, izjavio je Marko Vučetić.

“Žalosti što je politiziranje oko KK Zadar danas bilo važnije od socijalnih i obrazovnih programa, programa građenja infrastrukture i započetih EU projekata. Ali sve to na dušu vijećnicima koji su odbili ovaj rebalans koji bi omogućio više standarde građanima već u ovoj godini jer smo racionalno upravljali proračunom koji je potpuno stabilan. Iz iracionalnih političkih pobuda srušen je rebalans koji u sebi nosi puno vrjednije teme od 3 košarkaška milijuna. Zato smatram važnim naglasiti one stavke rebalansa kojima podižemo standarde predškolskog odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi, standarde komunalne infrastrukture i opreme. Isto tako, ovim rebalansom omogućavamo nesmetano bavljenje sportom mladih kroz sportske klubove i pružamo potporu ustanovama u kulturi. Ne treba naglašavati koliki je broj korisnika usluga koje obuhvaćamo ovakvim dodatnim ulaganjima kroz proračun za ovu godinu”, izjavio je Dukić.

“Na ovaj način na koji je većina vijećnika odbila rebalans svjesno je dovela u pitanje nastavak čitavog niza projekata koji se pripremaju proteklih nekoliko godina. Iz svega mogu zaključiti kako je jedina pobuda ove skupine vijećnika destrukcija i destabiliziranje Grada Zadra. Štoviše, ultimatumi nezavisnog Enija Meštrovića to su danas dokazali! Nemam ništa protiv dogovora svih klubova u vijeću oko KK Zadar, ali dogovor, ne ultimatum! Mada, sumnjam u to jer je Radeta jasno dao do znanja da ga dogovori ne zanimaju, a Enio je unaprijed ultimatumom isključio mogućnost svakog dogovora. Čekat ćemo taj dogovor oko KK, ali ponavljam, ne smijemo čekati na projekte koji su postali taoci ovog neprihvaćanja rebalansa”, zaključio je Dukić.