fbpx

BUNGUR OPET U PROBLEMIMA Prolaznik svjedočio prebijanju psa letvom u dvorištu pogona bivše Adrije – policija se oglušila na poziv!

Nakon nedavnog incidenta sa psima u vlasništvu Branka Bungura Soma, a koji čuvaju dvorište pogodna bivše Adrije, te nakon koje je reagirala Veterinarska inspekcija dogodio se još jedan stravičan slučaj zlostavljanja životinja.

Naime, slučajni prolaznik je, dok je hodao glavnom cestom prema trajektnoj luci Gaženica, ugledao muškarca kako divljački letvom udara psa u dvorištu pogona bivše Adrija. Prolaznik je odmah pozvao policiju koja, prema njegovom iskazu, nikad nije došla.

Volonteri, koji su odmah po dojavi, stigli na mjesto nesreće primjetili su da je netko odvezao psa u kombiju sa spomenutog područja u nepoznatom pravcu. 

Prema našim saznanjima u pogonu bivše Adrija postoji veći broj pasa čuvara, a njihov vlasnik je po navodima svjedoka Branko Bungur Som koji je u posljednje vrijeme čest gost rubika crne kronike, najviše po podignutim kaznenim prijavama za gospodarski kriminal.

Tko je krvnički prebijao psa u dvorištu Branka Bungura te je li on ili netko koga je on zadužio da se ‘brine’ o njima, za sada nije poznato, a policiju to ne zanima kao ni pojedince iz redova policije koji se sa njim nalaze privatno na kavama.

Susjedi prijavljuju da na spomenutom području bivšeg pogona Adrija obitava jako puno pasa te se sumnja na nekontroliran uzgoj. Prema iskazu susjeda i svjedoka koji svakodnevno prolaze kraj pogona, psi konstantno cvile i laju, a po zadnjim saznanjima o lostavljaju životinja postavlja se pitanje u kakvim uvijetima isti psi žive? 

Očito je da nitko neće odgovarati za krvničko prebijanje pasa kao što nito do sada nije odgovarao ni za kaznena djela iz gospodarskog kriminala za koji je vlasnik višestruko puta kazneno prijavljen.

Volonteri sa kojima smo razgovarali prijavili su slučaj nadležnim institucijama, te tvrde kako će podignuti kaznenu prijavu protiv Branka Bungura Soma kao odgovorne osobe, još jednu u nizu, no ovaj put za mučenje i zlostavljanje životinja.