fbpx

LONGIN MEŠTROVIĆU: Nemaš ti dignitet, ni ljudski ni profesionalni!

Održao se sastanak gradonačelnika Branka Dukića i predstavnika svih klubova vijećnika u Gradskom vijeću s direktorom i članovima Nadzornog odbora KK Zadar. Završio je kada je Enijo Meštrović napustio sastanak. Na isti sastanak se nisu odazvali vijećnici SDP-a, koji su protiv financiranja kluba.

Od tri uvjeta koje je Meštrović postavio za prihvaćanje rebalansa sinoć je ispunjen samo jedan. Naime, dobio je financijsko izvješće za prošlu sezonu, iz kojega se da iščitati da je ukupni dug s 28 milijuna u prošloj godini smanjen na 26 milijuna kuna.. Polemiku je izazvala najava predsjednika NO Luka Kolanovića da Nadzorni odbor sutra razgovara s kandidatom za novog sportskog direktora.

“Igrate se struke! Vi ste nadzor, niste struka, raspišite javni natječaj pa izaberite sportskog direktora”, rekao je Meštrović.

“Ne igram se struke, nego vizije klub i onog što mora predstavljati u gradu”, odgovorio mu je Kolanović.

No situacija je tek eskalirala kada je svoje izlaganje počeo manager Branimir Longin.

“Iznosiš stavove, preuzeo si struku, a nemaš legitimitet niti možeš tako razgovarati. Klub nema sportskog direktora, ti si smijenio i stavio dva trenera”, odgovorio mu je Ante Rubeša (AM).

Kad je Longin spomenuo izbor novog sportskog direktora, za kojega kandidat više nije Marko Popović, Meštrović ga je pitao tko će ga izabrati novog direktora, hoće li on sam?

“A ne, ti ćeš!”, odgovorio mu je Longin, nakon čega je Enio Meštrović krenuo prema izlazu ali se vratio na nagovor gradonačelnika.

“Nemaš ti dignitet, ni ljudski ni profesionalni”, ponovio mu je Longin, nakon čega je Meštrović definitivno napustio sastanak.

Gradonačelnik Dukić je na kraju s preostalim vijećnicima dogovorio novi interni sastanak.