fbpx

PUPIĆ POLICIJI: Što je iduće?

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije Marko Pupić-Bakrač oglasio se priopćenjem za medije povodom odgovora policije. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.


Poštovani,

čitam i ne vjerujem što čitam. Je li Vas sram dok pišete ovakve pamflete? Postoje brojni svjedoci i snimke na kojima se jasno vidi da više puta pitam osobe na ulazu što od mene traže, koja su im ovlaštenja po kojem članku kojeg Zakona postupaju. Niko mi ništa nije odgovoreno a fizilki mi je zapriječen ulaz u zgradu na sjednicu vijeća kao izabranom vijećniku. Ne mogu nikakvi interni akti poništiti moje zakonsko pravo da kao izabrani vijećnik prisustvujem sjednici vijeća. Mene isključivo zanimaju ovlasti i primjena ovlasti te zakonska osnova . Tko to meni smije zapriječiti ulaz na sjednicu bez ikakvog objašnjenja, ovlasti i zakonske osnove?i Vi meni pišete da će te takvo protuzakonito ponašanje bez ovlaštenja i dalje tolerirati pa će onda neko povjerenstvo razmatrati odnosno sve to amnestirati? I onda ako probijemo fizičku blokadu (kao što smo mogli prošli put) koju rade neovlaštene osobe na protuzakonit način. Što onda?

Privoditi će te nas i dizati nam kaznene prijave jer smo se usprotivili protuzakonitom fizičkom nasilju? Krunski dokaz da nema osoba koje su ovlaštene za traženja COVID potvrda i nalaza testiranja te zaprječivanja pristupu radnom mjestu jest prijedlog izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti koje su trenutno na javnom savjetovanju a u kojima se propisuje tko će eventualno imati ovlasti i na koji način će se to provoditi (iako je i to po mom dubokom uvjerenju protuustavno i u koliziji sa drugim zakonima) . U tim izmjenama regulira se i eventualno obavezno cijepljenje kao i prisilna karantena za necijepljene (a zdrave ljude).

Što je iduće nakon zaštite kršitelja zakona bez ovlasti?

Upadanje hrvatske policije u domove građana da bi ih se odvelo na prisilno cijepljenje? Odvođenje necijepljenih u prisilne karantene, logore modernog doba?

Pretjerujem? Pa da je netko prorokovao prije godinu dana da se bez nekakve potvrde ili nalaza testiranja neće moći ući u knjižnicu , poštu, na posao, u gradsku vijećnicu… da će vam te potvrde tražiti neovlaštene osobe bez ikakve zakonske osnove… da će ih u svemu tome štititi hrvatska policija… Što bi rekli?

Da ga treba u luđačku košulju .

Srdačan pozdrav,

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač