fbpx

Šef Fonda za obnovu Damir Vanđelić, je podnio ostavku!

Damir Vanđelić, šef Fonda za obnovu, je podnio ostavku. Za sutra je najavio konferenciju za medije. Tamo će, kako tvrdi, sve objasniti.

Damir Vanđelić u veljači ove godine imenovan je i službeno ravnateljem fonda, a tom prilikom je rekao kako neće ostati na toj funkciji do kraja mandata.

Kako doznajemo od dobro upućenog izvora, Vanđelić daje ostavku jer smatra da je njegov posao u Fondu završen i da ga je dobro ustrojio.

“On je odmah najavio da neću ostati cijeli mandat. Njegova specijalnost je ustrojavanje sustava, sad je kad je ustrojio i kad sve funkcionira unutar fonda, on može ići dalje”, doznajemo od izvor bliskog Vanđeliću.

Sutra će sve otkriti

Podsjetimo, u veljači je izjavio da će Fond voditi privremeno, a kad se obnova pokrene, kad sve bude uhodano, zamolit će da ga oslobode te dužnosti da se bavi nečim drugim.

“Puni mandat neću ostati sigurno jer ću nastojati da se to upogoni prije. Ako ne uspijemo to upogoniti dovoljnom brzinom, ja ću dati ostavku jer sam neću biti zadovoljan svojim radom”, rekao je.

Vanđelić će sutra sve objasniti na konferenciji za medije, kako nam je rekao izvor te dodao kako razlog nije u neslaganju s ministrom Darkom Horvatom, kako neki mediji nagađaju.

Damir Vanđelić bio je potencijalni HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba. No, do toga nije došlo, a od tada između njega i Plenkovića vladaju napeti odnosi. U međuvremenu se Vanđelić više puta sukobio s Darkom Horvatom, ministrom graditeljstva, zbog problema oko obnove.