fbpx

Branitelj štrajka glađu pred uredom HDZ-ovog gradonačelnika: ‘Troši novac na ludosti, a ne da nam cestu’

”Da, započeo sam štrajk glađu i neću se maknuti ispred gradske uprave Otoka, sve dok gradonačelnik i saborski zastupnik Josip Šarić ne ispuni ono što je više puta obećao, a nikada nije učinio. Šarić, vidjeli smo, troši ogroman novac na reprezentaciju, a nije u stanju, odnosno ne želi dovesti u red cestu do groblja u Komletincima. Cesta je zapuštena više od četiri i pol godine, toliko dugo nije nasuta ni lopata kamena.

Za održavanje te lokalne ceste Grad Otok dobiva novac od Hrvatskih šuma. Isto tako poljoprivrednici koji su u zakupu državne zemlje plaćaju rentu za održavanje cesta. Šarić je u izbornoj kampanji potrošio silan novac za uređenije centra Komletinaca, uređivale su se zelene površine tepisima trave, sađena stabla u travnju kada nije vrijeme sadnje, dizani su stari opločnjaci i betonske ploče iz parka koji su nestali bez traga.

Šarić je to činio pred izbore, kako bi dobio glasove, ulupano je više od 600.000 kuna a nikada nitko nije vidio za što je toliki novac potrošen. A za cestu koja nama u Komletnicima život znači, ne da ni lipe”, kaže za Telegram Antun Miličević.

‘Stajat ću ovdje svakoga dana’

Taj dragovoljac Domovinskog rata jutros je na svom Facebook profilu objavio kako započinje štrajk glađu. Na upit Telegrama zašto se odlučio na prosvjed pred gradskom upravom Otoka, na temperaturi ispod nule, rekao je kako želi ondje susresti Šarića, te da njemu nije problem biti na otvorenom po takvoj hladnoći. ”U ratu sam, za razliku od Šarića koji je vrijeme provodio po toplim kancelarijama, bio u rovu i na minus dvadeset.”

Miličević kaže kako je Šarić više puta rekao da će urediti spornu cestu, ali uvijek je iznevjerio obećanje. ”Stajat ću ovdje svakoga dana tijekom radnog vremena gradske uprave, Šariću ispod prozora. Ukoliko ne ispuni moj zahtjev sljedećih ću dana parkirati kombi pred gradskom upravom i ondje biti danonoćno. Odlučan sam u tome”, kaže Miličević za Telegram.

‘Gradonačelnik nije u Otoku’

Iza devet sati, jutros, iz gradske uprave Otoka izašao je jedan djelatnik i pozvao Miličevića da uđe u zgradu. Ovaj je to odbio. Onda je na ulicu, pred zgradu gradske uprave, izašao i Šarićev najbliži suradnik, Mirko Martinivić, tajnik Gradskog vijeća Otoka i ponudio Miličevića toplim čajem. Međutim, Šarić se nije pojavio, a Martinović je rekao kako nije u Otoku.

Nazvali smo Josipa Šarić, gradonačelnika Otoka, saborskog zastupnika i pomoćnika glavnog tajnika HDZ-a Krunoslava Katičića. Htjeli smo porazgovarati oko jutrošnjeg događaja te ga upitati što kani poduzeti kako bi Miličević prestao sa štrajkom glađu i maknuo se s prostora ispred Gradske uprave. Šarić nije odgovorio na naš poziv niti na SMS poruku koju smo mu poslali.

Šarić se iza podneva kratko susreo s Miličevićem, obećao mu je da će već sutra početi radovi na cesti, da će biti dovezeno 360 kubika kamena i da će cesta biti uređena. No Miličević je rekao da će štrajk nastaviti i da će sutra ponovno biti ispred gradske uprave sve dok se ne uvjeri da su radovi na cesti u Komletinci ima uistinu započeli.