fbpx

BRZA REAKCIJA GRADONAČENIKA: Napao Vučetića zbog predloženog referenduma za projekt ‘Vrata Zadra’

Politička rasrava se sa stranica HDZ-a prebacila na Facebook profil gradonačelnika Dukića, koji se jako brzo reagirao na izjavu predsjednika GV, Marka Vučetića kako bi građani trebali odlučivati referendumom o HDZ-ovom projektu ‘Vrata Zadra’.

“Posljednji referendum na razini grada Zadra dogodio se 30. svibnja prošle godine na kojem su Zadrani odlučili da Marka Vučetića ne žele za gradonačelnika. Do danas nije prihvatio tu odluku.

Participativna demokracija, omogućavanje građanima da direktno odlučuju po pojedinim pitanjima vezanim uz odgovornost lokalne samouprave je dio našeg programa te smo, dok pojedinci spavaju zimski san, krenuli s projektom “Kvart ipo” kao prvom fazom provedbe tog dijela programa. Zbog potrebe za održavanjem tribina pogotovo u prvim godinama projekta i velikog broja građana koji su iznijeli svoje prijedloge nadamo se da će nam epidemiološka situacija uskoro dozvoliti nastavak.

Vrata Zadra – o čemu bi u ovom trenu Vučetić odlučivao? Nakon što bude gotova konzervatorska podloga struka će imati sve potrebne parametre i onda prelazimo na definiciju sadržaja u što će svakako biti uključeni građani Zadra. Vizija je do sad sačuvala taj prostor od cjepkanja, a mi smo s državom eto i formalno uspjeli napraviti od tog prostora cjelinu. Jedino što sam do sad naglašavao je da je to najvrjednije zemljište, s kojim trebamo djelovati oprezno, na kojem možemo riješiti dio problema i potreba koje kao grad imamo i otvoriti novu razvojnu perspektivu. To je podrazumijevalo javnu garažu, hotel visoke kategorije i multifunkcionalnu dvoranu. Sve ostalo će biti isključivo prijedlog struke, no dok nisu definirani jasni parametri od konačnog prijedloga svih sadržaja (koji će nastati kroz uključenost građana) i jasne izvore financiranja nemoguće je donijeti bilo kakvu odluku.

Privatizacija KK Zadra – čim Vučetić ili njegovi kolege, koji su za razliku od njega preuzeli dio odgovornosti za klub, pronađu prvog ozbiljnog investitora raspisat ćemo referendum”, najavio je Dukić.