fbpx

Nakon Plenkovićevog zastrašujućeg istupa, oglasila se glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek

Nakon što je premijer Andrej Plenković na izvanrednoj konferenciji za medije rekao da ‘DORH mora objasniti što je to tako važno da se žurno hapsi ministra’, oglasila se glavna državna odvjetnica.

“Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, kao ni dosad, neće komentirati izjave predsjednika Vlade Republike Hrvatske. Nadležno državno odvjetništvo – USKOK poduzima svoje radnje, sukladno zakonima. Slijedom navedenog, kada se za to ostvare zakonom propisni uvjeti, nadležno državno odvjetništvo će dati javnosti relevantne informacije”, poručila je Zlata Hrvoj Šipek, glavna državna odvjetnica.

Plenkoviću indikativan tajming

Pressicu je premijer sazvao nakon što je uhićen ministar Darko Horvat.

“Indikativan je tajming za Horvatovo uhićenje, DORH valjda ima svoj razlog za ovu žurnost. Volio bih da nakon uhićenja ministra izađu sa svim razlozima. Pozivam DORH i glavnu državnu odvjetnicu da se javno očituje o čemu se ovdje radi. Trebala bi stati pred kamere i objasniti”, rekao je još ranije danas Plenković.

Za sada istražitelji Horvata povezuju sa sumnjivom dodjelom potpora i poticaja iz vremena dok je vodio Ministarstvo gospodarstva. Doznajemo da je riječ o iznosu nešto većem od 2,6 milijuna kuna.