fbpx

PLENKOVIĆ NAPAO ISTRAŽITELJE Pozivam DORH da se očituje zašto su uhitili ministra na dužnosti

Nakon uhićenja ministra Darka Horvata premijer Plenković je na današnjoj press konferenciji napao DORH!

“Indikativan je tajming i žurnost DORH-a zbog djela koja su se dogodila 2018. godine. Radilo se o malim potporama u iznosu od svega nekih 15 milijuna kuna. Očito DORH ima razloga za to. Takvo se uhićenje dogodilo još samo jednom krajem 90-tih godina. Zato tražim od DORH-a da obavijesti javnost zašto se išlo uhićivati ministra na dužnosti umijsto da su ga pozvali samo da se očituje. U tjednu kad vlada izađe s paketom pomoći građanima od 4,5 milijuna kuna, onda tajming nije neutralan”, rekao je Plenković.

Nakon toga je direktno prozvao glavnu državnu odvjetnicu te ju podsjetio da su je oni izabrali u saboru. Rekao je i da će ju nazvati da ju pita o čemu se radi.

“Pozivam glavnu državnu odvjetnicu da se javno očituje o čemu se radi. Nedavno smo joj dali povjerenje u RH saboru. A ona sad uhičuje ministra na dužnosti a radi se o još dva člana vlade. U ovom trenutku meni djeluje nesrazmjeran ovaj potez s obzirom na predmet o kojem se radi”, kazao je Planković.

“Parlamentarna je većina stabilna. Ja sam ih sve kontaktirao. Nema prijevremenih izbora. Naš je fokus boljitak hrvatskih građana”, zaključio je premijer.