fbpx

ALARDOVIĆ: “Ne ramišljam o ostavci, DORH me nije kontaktirao”

Ministar rada, mirovinskog sustav i socijalne skrbi Josip Aladrović obratio se novinarima nakon sastanka sa sindikatima. Osvrnuo se i na skidanje vlastitog imuniteta. Poručio je kako o ostavci ne razmišlja.

“Činjenica je da je trenutno jedna nezavidna ekonomska i politička situacija u Europi koja se prelijeva i na Hrvatsku. Stoga smo ponovili svoju ponudu. Čitav je niz detalja kolektivnih ugovora koje moramo usuglasiti. Mi kada pregovaramo radimo čitav niz konzultacija. Jasno nam je rečeno da sindikati očekuju više”, rekao je Aladrović.

Dodao je i kako bi bilo neozbiljno prejudicirati kako će završiti pregovori.

“Ja ne bih do te razine zaoštravao. Shvaćamo i sindikate i da imaju određena očekivanja od vlastitog članstva. To su ljudi koji rade u državnoj i javnoj službi. Oni su tijekom covid krize pokazali izuzetnu rezistentnost u tome, svjesni smo toga i mislimo da ćemo naći naćin da zdovoljimo njihove potrebe.

Ja sam ministar u Vladi, predstavljam pregovarački odbor Vlade i dok sam u toj ulozi to ću raditi. Ne bih rekao da su akcije DORH-a hendikep u pregovorima”, kaže.

“Ja ću na sva pitanja odgovoriti”

“Mi smo sada u situaciji u kojoj je jučer Vlada skinula imunitet odnosno odobrila vođenje kaznenog postupka, mene dosad nitko iz DORH-a nije kontaktirao, ja ću na sva pitanja odgovoriti, smatram da nema nikakve krivnje, ali to je postupak koji će trajati”, veli.

Rekao je kako će tek vidjeti što se stavlja na teret i skuladno tome će se donositi odluke. Ponovio je i da je njegov mandat na raspolaganju premijeru. “Premijer je taj koji odlučuje s kim radi u Vladi i ja ću tu odluku poštivati”.

Na pitanje razmišlja li o ostavci kaže:

“To je razgovor između mene i premijera, zasad ne razmišljam i ne smatram da sam u ovom trenutku teret Vladi. Smatram da korektno obavljam svoj dio posla u Vladi i smatram da se svi kolege u Vladi izuzetno trude, teška su vremena, prošli smo kroz niz kriza. Siguran sam da će Vlada nastaviti raditi dobar posao”.