fbpx

DORH najavljuje istragu mimo PU Zadarske

Nakon što je predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar Ante Rubeša prije četiri dana na konferenciji za novinare prezentirao paprene iznose za smještaj igrača u hotel ZaDar u Arbanasima vlasnika Igora Musapa, sporne račune pročešljat će DORH, tvrdi glasnogovornik ŽDO-a u Zadru Denis Sokol i kaže; “ŽDO može i samostalno poduzeti izvide, a ne samo preko policije”.

Rubeša je još kazao kao mu se javilo nekoliko igrača, čija imena nije htio spominjati, a koji tvrde kako uopće nisu bili u navedenom hotelu.

Također, Rubeša je spomenuo i račune u iznosu od oko 30 tisuća kuna, koje je bivši direktor kluba Željko Žilavec plaćao udruzi International Police Association, za izradu edukacijskih biltena za srednje škole. Upravo obavijesni razgovori s pojedinim igrača, kao i sporna udruga bit će predmetom novih izvida.

“Najvjerojatnije će se obaviti obavijesni razgovori sa svim onim igračima koji imaju određena saznanja o kojima priča gospodin Ante Rubeša, i koji bi mogli biti u vezi, a ne mora značiti da će biti značajni, treba sve usporediti i vidjeti što je, da dobijemo jednu kompletnu situaciju, te da vidimo kako je funkcionirao KK Zadar. Obradit će se i udruga International Police Association, to je također jedna novost koju isto tako treba provjeriti. Sve su to nova saznanja koje nisu bili predmetom prethodne obrade i koja se moraju istražiti. Policijsko izvješće će doći na ŽDO, analizirat će se i donijeti konačna odluka. Dodao bih, kako ŽDO može i samostalno poduzeti izvide, a ne samo preko policije”, kazao je glasnogovornik ŽDO-a u Zadru Denis Sokol za portal Antena Zadar.