fbpx

Švedska manekenka okupirala naš otok i ne želi otići, tjera druge ljude i viče, a dovela je i kokoši

Švedska manekenka Isabella Viola Lindblom, prema pisanju Šibenskog portala, posljednjih mjesec dana boravi na nenaseljenom otoku Jaz u blizini Rogoznice i čini se kako nema namjeru maknuti se tako skoro.

30-godišnja Isabella slovi kao bogata manekenka, a o njoj sada već kruže razne priče među mještanima Rogoznice i njezine okolice, pa čak i ona da tjera sve koji pokušaju doći na Jaz. Jedini kojima dopušta pristup su čamci koji joj dovoze stvari potrebne za preživljavanje, a navodno ima i kokoši.

“Ovo traje više od mjesec dana i zapravo nije jasno kako se do sada bizarna situacija nije riješila. Da bilo kome ovakva glupost padne na pamet u Švedskoj, trenutno bi ga zatvorili na psihijatriju”, izjavio je jedan mještanin.

“Ne mogu vjerovati da je ovo moguće, da toliko traje postupak da se problem riješi. Nažalost, postoje i ljudi koji iskorištavaju cijelu situaciju, uzimaju novac za prijevoz i druge usluge, a cura je očito pukla. Priča se i da govori kako je Hrvatska zemlja u kojoj se može raditi što hoće”, dodala je i jedna Rogozničanka za Šibenski portal.

Navodno spava u mreži između stabala jer kuća tamo nema.

“Svi znaju za ovaj slučaj, a nikako da se neki konkretni potezi poduzmu. Ona trči po Jazu tvrdeći da je to njezin otok, tjera ljude, viče. Sad je tamo stavila i kokoši. Cijela Rogoznica zna za slučaj, ali očito niko ništa ne može. Pa, kakva je ovo država? Čuli smo da je bila policija, komunalni redar i kako se već nije riješio cijeli slučaj?” pitaju se mještani.

Prema pisanju Šibenskog portala, zbog cijelog slučaja stvarno su reagirale nadležne službe.

“Naš komunalni je redar izlazio dva-tri puta na dojave o neredu koji radi ta žena na otoku Jaz. Pomorska policija je također intervenirala, naplatila joj kaznu i dala rok od 24 sata da napusti otok. Zadnjih dana je ne viđamo, pa ćemo ići provjeriti je li još tamo. Pomorska policija ponovno će obaviti izvide. Oni su svoje već odradili izdavši joj rješenje s kaznom i rokom za iseljenje s otoka. Mi smo obavijestili sve koje smo trebali, jasno i Državnu imovinu jer je otok u vlasništvu države. Problem je što je ona kao europska državljanka zaštićena, a pravi problem stvarajući nered i tjerajući ljude s otoka. Kada bih ja u Münchenu razapela šator na nekom trgu, pokupilo bi me za dvije sekunde i deportiralo”, izjavila je načelnica Općine Rogoznica Anita Živković.

Isabella je tijekom posljednjih deset godina ostvarila uspješnu manekensku karijeru i tako puno zarađivala, a krasila je brojne naslovnice svjetskih časopisa, no čini se kako je odlučila napraviti potpuni životni zaokret, a danas bi je i rijetki uspjeli prepoznati na prvi pogled.