fbpx

BRANKA PRIŠLIĆ: “Ne budu li Vladine mjere adekvatne, očekujte veliki prosvjed u Zagrebu”

Branka Prišlić iz udruge Glas poduzetnika u četvrtak je za N1 je komentirala probleme s kojima se poduzetnici susreću, kakve mjere predlažu Vladi, ali i poručila da će poduzetnici, ne budu li mjere adekvatne za njih, organizirati veliki prosvjed u Zagrebu.

“Nismo zadovoljni. Iskreno, nadali smo se da će biti malo brža reakcija premijera. Doći će mjere kroz nekoliko tjedana i iskreno se nadamo i pozivamo premijera Plenkovića i ministra Filipovića da nas pozovu na sastanak, da iznesemo prijedloge, mišljenja i iskustva naših poduzetnika s računima za struju i plin jer će jesen i zima biti poprilično neizvjesne pa se treba brzo reagirati”, rekla je.

Iz udruge smatraju da su jedan od bitnih dionika jer predstavljaju veliki broj poduzetnika. “Naročito mikro, malih i srednjih poduzetnika i obrtnika. To su oni ljudi koji pune proračun i koji zapošljavaju, stoga smatramo da zaslužujemo biti za stolom i da nas se treba saslušati”, poručila je Branka Prišlić.

Dodala je da poduzetnicima treba pomoć jer im pristižu ogromni računi za struju i plin. “Mnogi članovi nas kontaktiraju i kažu da ne znaju hoće li morati otpuštati ljude i staviti ključ u bravu jer ne mogu izdržati visoke račune za struju, plin i visoke namete koje trebaju plaćati i smatramo da se treba puno toga promijeniti”, rekla je za N1.

Iz UGP-a predlažu smanjenje cijena struje za poduzetnike, odnosno da se ona približi kategoriji cijene za kućanstva. “Kao što smo početkom ljeta naglašavali, poduzetnici plaćaju triput više, a predlažemo da se ta cijena struje za poduzetnike smanji, odnosno približi kategoriji za kućanstva”, rekla je.

Spomenula je i prosvjede, ne urode li njihovi zahtjevi plodom. “Ukoliko mjere koje Vlada donese ne budu adekvatne i od rezultata za poduzetnike, mi ćemo napraviti veliki prosvjed. Krajem devetog, početkom desetog mjeseca očekujte veliki prosvjed na Trgu bana Jelačića u Zagrebu”, zaključila je.