fbpx

BELJAK: “Oporba nema lidera, to je najveći problem. Ne vidim ambiciju da netko želi biti vođa”

Nakon odluke HSS-a i predsjednika Kreše Beljaka da stranka samostalno izlazi na izbore za EU parlament i na iduće parlamentarne izbore čini se kako je jasno da neće biti ništa od ujedinjenja oporbe. Čini se kako je ta odluka između ostalog revolt HSS-a na eventualno ujedinjenje opozicije koju predsjednik stranke Beljak više ne može čekati.

HSS na iduće EU i parlamentarne izbore izlazi samostalno, odluka je to vrha stranke i predsjednika Kreše Beljaka koji je u subotu, Studiju 4 HRT-a, odgovorio na pitanje je li to njegov revolt prema oporbi koja kasni s ujedinjenjem i činjenicom da opozicija u Hrvatskoj nema lidera.

“Naravno da je to problem, to je najveći problem”, rekao je Beljak.

Na pitanje voditelja ne vidi li možda lidera opozicije u Peđi Grbinu, Beljak je odgovorio da prvo Grbin to sam mora vidjeti.

“Prvo on to sam u sebi mora vidjeti. Jedan Ivica Račan koji je 1992 bio politički marginalac, nakon što je SDP dobio 3 mandata, je pokazao ambiciju da želi biti lider opozicije. Tada to SDP nije bio, HSS je bio najjača opozicijska stranka, no 2000. godine se to i dogodilo. Nisu bitne neke druge karakteristike, najbitnija karakteristika čovjeka koji želi biti vođa je ta da pokaže ambiciju da bude vođa”, poručio je Beljak dodavši da u ovom trenutku on to ne vidi.