fbpx

A MI IM POMAŽEMO Ukrajina stavila predsjednika Republike Hrvatske na listu za odstrel

Ukrajinske vlasti stavile su na listu pro-ruskih terorista i protivnika te zemlje predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića.

Uslijedilo je to nakon što je izjavio kako Krim više nikada neće biti Ukrajinski.

“Izjavom da Krim više nikada neće biti Ukrajina hrvatski predsjednik Zoran Milanović doveo je u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine i to smatramo neprihvatljivim”, napisao je na Facebooku glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko.

Samo dan nakon toga MIlanovićeva slika osvanula je na ukrajinskoj web stranici pod naslovom: Centar za istraživanje kriminalnih aktivnosti protiv nacionalne sigurnosti Ukrajine, humanosti, ljudskih prava, mira i međunarodnog prava. U podnaslovu stranice navode se da ona pruža zakonite informacije o pro-ruskim teroristima, ubojicama, plaćenicima, separatistima i ratnim kriminalcima.

Bez obzira na izjave hrvatskog predsjednika, radi se o diplomatskom incidentu bez premca. Uvrijediti predsjednika države koja aktivno pomaže Ukrajini čin je bez presedana. Sloboda mišljenja i govora zajamčena je Ustavom RH.

Svaka suverena država istoga bi časa pozvala Ukrajinskog veleposlavika na konzultacije te mu uručila prosvjednu notu ako ne i nešto više.

No, s obzirom da su na vlasti u Hrvatskoj veleizdajnici koji i ovako ne rade za svoju zemlju već za bruxelleske gospodare, teško da se takvo što može očekivati.