fbpx

ZASTRAŠUJUĆE Masovna zaraza HIV-om u zadarskoj policiji?

U posljednje vrijeme u Korenici po lokalnim kafićima glavna tema razgovora je masovna zaraza policajaca HIV-om. Lokalni lički portali objavili su članke o toj masovnoj zarazi pozivajući se na izvor iz Postaje granične policije Korenica. Prema tim informacijama, zaraženo je na desetke policajaca.

Prema dostupnim podacima, izvor zaraze je jedna Ukrajinka koja je radila kao konobarica u restoranu poznatog koreničkog ugostitelja, inače velikog ljubitelja medvjeda. Prema izvorima iz PU Zadarske zaraženo je najmanje desetak zadarskih policajaca (točan broj još se utvrđuje), a koji su bili u nadzoru granice radi sprječavanja prelaska migranata. Policajci iz Zadra bili su smješteni kod koreničkog ugostitelja gdje je radila Ukrajinka s kojom su imali spolne odnose te se tako zarazili, navodi izvor. Zaraza HIV-om je otkrivena je kod poroda jedne žene za koju se tom prilikom ustanovilo da je zaražena.

Korisnici usluga prostitucije?
Nakon saznanja o postojanju sumnje na masovnu zarazu svi policajci iz PU Zadarske koji su bili na terenu u Korenici podvrgnuti su provjerama i testiranjima. Iako je u ovom slučaju daleko najveći problem zaraza HIV-om uzevši u obzir razmjere zaraze, postavlja se logično pitanje da li su zaraženi policajci umjesto da suzbijaju bili korisnici usluga prostitucije? Ako je to istina, svi oni morali bi prvenstveno biti suspendirani i izloženi kaznenom progonu zbog kršenja čl.157 st.2 Kaznenog zakona, odnosno korištenja usluga prostitucije za što je zapriječena kazna od jedne do deset godina zatvora.