fbpx

Petrinu policija dovela na sud u Zadru, ubrzo mu pozvali i hitnu

Načelnik općine Primošten Stipe Petrina jutros je u pratnji policije stigao na Trgovački sud u Zadru, gdje mu se sudi zbog klevete. Tamo se požalio na zdravstveno stanje te je pozvana i hitna pomoć. Petrina je netom nakon početka suđenja za klevetu po privatnoj tužbi šibenskog odvjetnika Đorđa Maleševića rekao je da mu je loše.

“Osjećam se kidnapirano”

Iako je sutkinja Mitra Meštrović konstatirala kako vidi da je dobrog zdravstvenog stanja, da su mu obrazi crveni i prirodne boje, Petrina je ipak izašao pa je rasprava prekinuta do dolaska kola Hitne medicinske pomoći. Kako su djelatnici hitne medicinske pomoći obavili pregled i konstatirali da je načelnik bez neuroloških ispada, te da u slučaju pogoršanja nazove 194 ili ode nadležnu Opću bolnicu, suđenje je nastavljeno, piše Zadarski.

Petrina je, tada, međutim, sutkinji rekao kako ne želi sudjelovati u raspravi jer nema – slušni aparat. Naglasio je kako ga je privela policija pa ga nije uspio uzeti zbog čega se osjeća – kidnapirano! Petrini se u istom predmetu sudi od 2016. godine, a više puta se žalio na uredujuću sutkinju Meštrović.

“Agonija predmetnog montiranog postupka traje više od 6 godina, nijedna viša instanca nije poduzela apsolutno ništa da se zlouporabe uredujuće sutkinje spriječe, već se radi o doslovnom izrugivanju i iskorištavanju cjelokupnog državnog aparata i nepotrebnom trošenju javnog novca na postupak za koji ne postoji uopće osnova da se vodi”, navodi Petrina.

“Sutkinja krivo prikazala datum”

“Radi se o predmetu po privatnoj tužbi za klevetu podnesenoj dok sam obnašao dužnost saborskog zastupnika (2016. godina) i za koje podnošenje tužbe i vođenje postupka je potrebna suglasnost/odobrenje tijela čiji sam član tada bio”, objašnjava.

Petrina tvrdi da je sutkinja Meštrović poslala upit saboru u kojem je Mandatno-imunitetnom povjerenstvu prikazala krivi datum podnošenja tužbe, prema kojem on više nije imao saborski imunitet iako je, tvrdi, tužba zapravo bila podnijeta u vrijeme kada je još bio zastupnik.

“Štoviše, u svom očitovanju predsjedniku suda – sutkinja Meštrović ustraje u stavu kako sve poduzete radnje prilikom podnošenja tužbe ne znače pokretanje kaznenog postupka iako je i jednostavnim pregledom internetskog preglednika e-predmet vidljivo da je kao dan pokretanja postupka naveden 01.07.2016.

Međutim, svaki rad, pa i ovo iživljavanje u postupku ipak netko plaća i novac se troši apsolutno nepotrebno u stvar koja se trebala razriješiti eventualno nakon sazivanja prvog ročišta (no sutkinja i dalje ustraje u angažiranju državnog aparata, čime se zloupotrebljavaju institucije ove države radi doslovce ničega)”, žali se Petrina.