fbpx

IDE U ZATVOR Zadranin urlao na maloljetnika i ozlijedio ga pa vrijeđao policajce

Zadarska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog narušavanja javnog reda i mira te zbog sumnje da je počinio kazneno djelo tjelesna ozljeda.

Sumnjiči ga se da je 15. lipnja oko 1 sat u Ninu verbalno napao, nakon čega je i fizički nasrnuo na maloljetnika. Zatim se oglušio na upozorenja i naredbe policije te je krenuo s vrijeđanjem i omalovažavanjem policajaca. Na kraju su ga oni savladali, uhitili i odveli u policijsku postaju.

Tijekom postupanja policijskih službenika muškarac se oglušio na izdana upozorenja i naredbe te je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, zbog čega je uz uporabu sredstava prisile uhićen i doveden u policijsku postaju.

Kako je postojala sumnja da je muškarac pod utjecajem alkohola, policijski službenici su mu ponudili testiranje na prisutnost alkohola u organizmu, koje je odbio. U događaju maloljetnik je lakše ozlijeđen. Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira nadležni sud je 44-godišnjaku odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 5 dana.