fbpx

Kako je HDZ od Konja napravio magarce

Nakon što su ‘Konji’ Enija Meštrovića omogućili izglasavanje proračuna, gradonačelnik Branko Dukić potpisao je prvog dana novog proračuna ugovor kojim se ovoj udruzi građana HNK Zadar odobrava sponzorstvo od 200.000 eura za 2023. godinu. Ova odluka potpisana je ispod stola, te za nju se ne bi ni doznalo da nije obveze objave kroz aplikaciju Transparentni proračun. HDZ je prvi dan korištenja novog proračuna od vijećnika nezavisne liste “Konji” napravio magarce. SDP s druge strane za proračun i nije bio previše zainteresiran od početka.

Ugovor za isto sklopljen je 19. svibnja, dan nakon objave službenog glasnika čime je proračun stupio na snagu, navodi kako se temeljem zaključka gradonačelnika od 18. svibnja utvrđuje sponzorstvo do 31. prosinca ove godine. Navodi se da će udruga građana za potrebe grada, na stadionu koji im je grad besplatno dao na korištenje, postaviti panoe s oznakom Grad Zadar i grbom, otisnuti grb u službenim vodičima, sponzorskoj ploči, opremi za zagrijavanje i za nastup, a nadasve – “koristiti ime Grada kao dio imena Kluba” i sve to za “samo” 200.000 eura godišnje.

HNK Zadar obvezao se dostaviti Gradu dokaz o izvršenim uslugama, nakon čega će im se isplatiti traženi iznos. I gle čuda – već 24. svibnja isplaćeno je svih 200.000 eura u cijelosti!

Tako je gradonačelnik Dukić ponovno izigrao Gradsko vijeće, vijećnike i građane, financirajući klub koji nema pravo na novčana sredstva jer nije tri godine bio član Športske zajednice Grada Zadra. Prve godine to je zaobiđeo pozajmicom, za koju je rečeno da će ju klub vratiti. Vrijeme je prošlo, a ulagača nema te je Grad pristao da taj iznos bude udjel u ‘preoblikovanju kluba’.

Prema tome Grad Zadar će iz proračuna platiti 200.000 eura kako bi klub pod nazivom “HNK Zadar” u svoj naziv unio ime Grada kao dio imena Kluba, dakle jednako – “HNK Zadar”. Gradonačelnik Dukić time građane opet tretira kao retardirane osobe, no ovom prilikom za sve to možemo zahvaliti nezavisnoj listi “Konji” od kojih je HDZ ponovno napravio magarce, a sve na štetu građana grada Zadra.