fbpx

Na području Zadra zabilježene 32 prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda, na zadarskom području su se dogodile 32 prometne nesreće, među kojima i jedna sa smrtnim slučajem. Kod Gračaca je poginuo 61-godišnjak koji se autom zabio u teretni kombi 60-godišnjaka, dvije osobe su teže ozlijeđene i šest osoba je lakše ozlijeđeno.

Tijekom jučerašnjeg dana došlo je do dvije prometne nesreće od kojih se prva dogodila oko 17.30 sati na raskrižju ulica Obala kneza Trpimira i Vlade Gotovca u Zadru, u kojoj su sudjelovali automobil i motocikl.

Automobilom čakovečkih registarskih oznaka upravljao je 49-godišnji hrvatski državljanin koji je dolaskom do raskrižja oduzeo prednost prolaska i sudario se s motociklom zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin. Teže je ozlijeđen motociklist koji je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen i hospitaliziran u zadarskoj bolnici.

Nešto kasnije, u Ulici Hrvatskog Sabora se dogodio lančani sudar u kojemu su ozlijeđene dvije osobe.

Sudar je izazvao 23-godišnjak koji se, prilikom skretanja, nije na vrijeme zaustavio te je udario u automobil karlovačkih registarskih oznaka s dvoje putnika. Od siline udara stradala su još dva vozila,

Vozaču koji je izazvao nesreću u krvi je izmjereno 0.94 promila alkohola, a slijedi mu optužni prijedlog ili kaznena prijava, ovisno o ozljedama putnika koji su zavšili u bolnici.