fbpx

PUPIĆ-BAKRAČ: Šefica oftalmologije koristi bolnicu za privatni biznis od 550.000 eura (VIDEO)

“Šefica oftalmologije koristi bolnicu za privatni biznis od 550.000 eura”, komentira županijski vijećnik AM Marko Pupić-Bakrač.

“Jedan od najeklatantnijih primjera je voditeljica Odjela za oftalmologiju Suzana Konjevoda, koja istovjetnu praksu koju obavlja, odnosno bi trebala obavljati u Općoj bolnici Zadar, zajedno sa svojim partnerom Samirom Čanovićem, također zaposlenikom bolnice, obavlja u svoja tri privatna subjekta – Lakrima, Akropolis i Zenit. Prema podacima Fine, te tri tvrtke imale su godišnji promet od 550 tisuća eura. Bolnica je baza za razvijanje privatnog biznisa, jedan zaposlenik je izvijestio ravnateljstvo o nepravilnostima, ali nije ništa poduzeto”, rekao je Pupić-Bakrač.

Činjenicu da je od Ministarstva zdravstva dobila bespovratno 900 tisuća kuna za projekt prevencije glaukoma, ali ne kroz ustanovu u kojoj je zaposlena, nego na račun Poliklinike Lacrima, također je ocijenio sukobom interesa te je zato pitao hoće li joj se uskratiti odobrenje za obavljanje privatnog biznisa.

Njegov govor poslušajte u sljedećem videu.