fbpx

Britanac koji je divljao u avionu ostaje u zatvoru. Boksač je, odbija komunicirati

Sudac istrage Županijskoga suda u Zadru Hrvoje Visković je, na prijedlog tužiteljstva, odredio jednomjesečni istražni zatvor 27-godišnjem britanskom boksaču, koji je u petak udaljen s leta za London jer je stvarao nered u avionu.

Istražni zatvor određen mu je zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela. Kako neslužbeno doznaje RTL, u odvjetništvu Britanac nije komunicirao. Njegova djevojka i otac stigli su u Hrvatsku.

Podsjetimo, policija se jučer oglasila o mladom Britancu koji je u petak pri polijetanju zrakoplova iz zadarske zračne luke pokušao otvoriti vrata. Kažu da su dovršili kriminalističko istraživanje i da se radi o 27-godišnjem državljaninu Velike Britanije. Sumnjiče ga da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te prekršaj protiv javnog reda i mira.

On je u petak navečer u zračnoj luci Zadar u Zemuniku narušavao javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način, zbog čega je na mjestu događaja uhićen i doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Jučer je odveden na Kazneno prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja protiv javnog reda.

Odveli ga u bolnicu, napadao policajce

27-godišnjak je svo vrijeme pružao aktivan otpor policiji, s kojim je nastavio i dok su ga vodili na sud, zbog čega su nad njim uporabljena sredstva prisile.