fbpx

ZAHTIJEV ZA ISPRAVAK NAVODA MARKA PUPIĆA BAKRAČA: “Šefica oftalmologije koristi bolnicu za privatni biznis od 550.000 eura”.

Zahtjev za ispravak navoda od strane prof. prim.dr.sc. Suzana Konjevoda spec.oftalmologije iz Zadra objavljujemo u cijelosti.


Obraćam se u ime i po nalogu moje stranke prof. prim.dr.sc. Suzana Konjevoda spec.oftalmologije iz Zadra sa zahtjevom glavnom uredniku portala Zadardanas.com u smislu odredbe čl 56. Zakona o medijima (Narodne Novine 99/04, 84/11, 81/13 i 144/22) za besplatnom objavom odgovora, te ujedno zahtjevom da kao nakladnik,a temeljem čl 22. Zakona o medijima u prvom slijedećem izdanju uvrstite ispravke netočnih navoda i ispriku zbog štete koju ste istoj počinili objavom netočnih i neistinitih navoda na portalu Zadardanas.com dana 27.lipnja 2023.god. pod naslovom “Pupić-Bakrač: “Šefica oftalmologije koristi bolnicu za privatni biznis od 550.000 eura”.,a koja informacija glasi:

“Jedan od najeklatantnijih primjera je voditeljica Odjela za oftalmologiju Suzana Konjevoda, koja istovjetnu praksu koju obavlja, odnosno bi trebala obavljati u Općoj bolnici Zadar, zajedno sa svojim partnerom Samirom Čanovićem, također zaposlenikom bolnice, obavlja u svoja tri privatna subjekta – Lakrima, Akropolis i Zenit. Prema podacima Fine, te tri tvrtke imale su godišnji promet od 550 tisuća eura. Bolnica je baza za razvijanje privatnog biznisa, jedan zaposlenik je izvijestio ravnateljstvo o nepravilnostima, ali nije ništa poduzeto”, rekao je Pupić-Bakrač.
Činjenicu da je od Ministarstva zdravstva dobila bespovratno 900 tisuća kuna za projekt prevencije glaukoma, ali ne kroz ustanovu u kojoj je zaposlena, nego na račun Poliklinike Lacrima, također je ocijenio sukobom interesa te je zato pitao hoće li joj se uskratiti odobrenje za obavljanje privatnog biznisa.”

U odnosu na objavljeno navodi se slijedeće:
-nije točno da je dr. Suzana Konjevoda spec.oftalmologije “najeklatantniji primjer iskorištavanja resursa bolnice u privatne svrhe”. Točno ja da ista radi na određeno vrijeme i to u jednom od njena tri nabrojana privatna subjekta. Također je nesporno da za takav rad ima sva potrebita odobrenja. Time je ujedno potpuna neistina da radi u sva tri privatna subjekta, što je lako provjerljivo.

Također, niti člankom spomenuti doc.prim.dr.sc. Samir Čanović spec.oftalmologije, što je također lako provjerljivo, ne obavlja djelatnost u tri privatna subjekta dr. Suzane Konjevoda spec. oftalmologije.

-nije točno da je dr. Suzana Konjevoda spec.oftalmologije dobivanjem bespovratnih sredstava od Ministarstva zdravstva, a za projekt koji je prijavila Poliklinika Lacrima na bilo koji način oštetila Opću bolnicu Zadar kako se to navodima predmetnog članka sugerira.

Bespovratna sredstva za projekt prevencije glaukoma Poliklinika Lacrima dobila je nakon provedenog natječaja Ministarstva zdravstva. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu „OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020“ Također, na isti natječaj se javila Opća bolnica Zadar, a koja je dobila bespovratna sredstva za drugi projekt. Bitno je istaći nespornu činjenicu kako odluku o tome na koje natječaje i za koje projekte će se Opća bolnica javiti ili neće javiti, ne donosi dr. Suzana Konjevoda spec.oftalmologije. Kao i činjenicu da je svaki subjekt u Republici Hrvatskoj, time naravno i privatni subjekt, koji zadovoljava uvjete, slobodan se javiti na javni natječaj.

Time je potpuna neistina i difamacija da bi se radilo o njenom sukobu interesa kako je objavom navedeno

S poštovanjem!
U Zadru, 26. srpnja 2023. god. Punomoćnica
Ivana Mihovilčević, odvjetnica