fbpx

LOVRINOVIĆ: “Plenković vodi borbu protiv inflacije isto kao Milka Planinc prije 40 godina. Rezultat znamo”

‘Plenković vodi borbu protiv inflacije isto kao Milka Planinc prije 40 godina – političkom silom. Rezultat znamo: s Milkom je propala Juga. I mi ćemo propasti ako se ne riješimo Plenkovića’, komentirao je ekonomist Ivan Lovrinović današnji sastanak vlade na kojem želi natjerati trgovce da vrate cijene od prošlog Božića. 

Ministarstvo gospodarstva je sazvalo za danas sastanak sa svim velikim trgovcima. Na sastanku će ministar Filipović od trgovaca tražiti da vrate cijene za veći dio od 1300 namirnica koje se nalaze na vladinim stranicama Kretanje cijena, potvrđeno je iz vlade.

U Ministarstvo su pozvani predstavnici najvećih trgovaca u Hrvatskoj, od Konzuma, preko Lidla do Kauflanda, Interspara, Tommyja… Ova ideja događa se u tjednu kad vlada donosi novi paket mjera pomoći i neizvjesno je hoće li i dalje svi primati jednake subvencije za struju.

Na pitanje što ako trgovački lanci ne pristanu na takav prijedlog, ministar Oleg Butković je rekao: “Ne znam, vidjet ćemo.” Upitan ima li vlada u tom slučaju u planu kakve “kontramjere”, poručio je: “Uvijek postoje mehanizmi, ali idemo sutra s njima obaviti razgovore.”