fbpx

Gradonačelnik Dukić prihvatio Palekinu ostavku

Danas me Mario Paleka obavijestio kako podnosi ostavku na mjesto direktora TZ grada Zadra. Naveo je kako je tu odluku donio kao moralan čin i prihvaćanje odgovornosti zbog izrazito loše percepcije lokalne javnosti na promidžbene aktivnosti TZ u SAD-u potaknute privatnim objavama pojedinca s navedenog događaja – navodi se u priopćenju iz gradske uprave u kojem se donosi izjava gradonačelnika Branka Dukića povodom ostavke direktora TZGZ Grada Zadar Marija Paleke:

Ovakve promotivne aktivnosti dio su godišnjeg programa rada svake gradske ili županijske turističke zajednice u Hrvatskoj. Tako je i ova promocija odrađena u skladu s godišnjim programom rada i po pravilima struke.

Jasno je kako su rad i pozicija direktora TZ-a u našem gradu izloženi stalnom propitivanju i kritikama zainteresirane javnosti, a s obzirom na činjenicu kako je veliki broj Zadrana izravno ili neizravno uključen u turističku djelatnost.

Vjerujem kako će se rezultati kvalitetnog rada TZ proteklih godina pokazati u idućim turističkim sezonama. Ova ostavka pokazuje kako je, uz taj rezultat, jednako tako potrebna potpora šire lokalne i stručne javnosti koja je izostala. Zbog toga i prihvaćam njegovu ostavku.

gradonačelnik Branko Dukić