fbpx

NADMAŠIO IVU SANADERA Glasanjem u UN-u Plenković je Hrvatsku stavio na stranu ratnog zločina

Hrvatska je među 14 država koje su glasale protiv rezolucije kojom se traži “trenutačno, trajno i održivo humanitarno primirje” između izraelskih snaga i militanata Hamasa u Gazi”. Protiv su glasale još i Austrija, Češka, Mađarska, Izrael i SAD, uz neke manje zemlje, Fidži, primjerice. Suzdržalo se od glasanja 45 država među kojima su Njemačka i druge članice EU-a.

Hrvatska je jasno definirala da smatra napad Hamasa zločinačkim činom te da Izrael ima pravo na samoobranu, i onda kada to znači odmazdu i smrt tisuća nevinih civila.

Njemačka se suzdržala jer ima veliku islamsku manjinu koja bi mogla negativno reagirati na takvu odluku. Francuska i Španjolska su glasale za rezoluciju, prva zbog islamske zajednice, najveće u Europi i povijesnih veza s Bliskim istokom, Madrid jer ima izuzetno dobre odnose s Palestincima.

Većina EU je dakle glasala protiv ili se suzdržala.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je na kraju sa 120 glasova za, 14 protiv i 45 suzdržanih usvojila jordanski nacrt rezolucije. U rezoluciji se poziva na trenutno, trajno i održivo humanitarno primirje koje vodi do prekida neprijateljstava.
U rezoluciji se osuđuju svi činovi nasilja usmjereni protiv palestinskih i izraelskih civila, uključujući sve činove terorizma i neselektivne napade.

S druge strane, Planković je Hrvatsku priklonio ratnom zločinu, te je uz SAD, Izrael i nekoliko drugih zemalja glasao protiv mira između Palestinaca i Izraelaca.

Osim što je zemlju premrežio koruptivnom hobotnicom za koju je Ivo Sanader mala beba, Plenković privodi kraju i zadnje ostatke hrvatskog suvereniteta.

Ukinuo je nacionalnu valutu, gospodarstvo prepustio stranim bankama i korporacijama, poslušno provodi politiku Bruxellesa kojoj je eutanazijom svinja cilj uništiti hrvatsko selo kako bi Hrvate hranili strani trgovački lanci, namjernicama upitne kvalitete, da bi na kraju Hrvatsku stavio na kratku listu zemalja koje su PROTIV mira u Gazi gdje je do sada od izraelskih granata poginulo više od 6500 ljudi.

I to čovjek kojeg je se od služenja vojnog roka ‘spasila’ majka ‘vojna lekarka’ i koji je od rata u Hrvatskoj pobjegao u diplomaciju zahvaljujući utjecajnom ocu, visokopozicioniranom dužnosniku bivšeg sistema.