fbpx

Hrebak o novom privremenom ministru: ‘HSLS je za njega. Vjerujem da će biti prihvatljiv i Milanoviću’

‘Poznajem Jakopa osobno, izuzetno smirena i obrazovna osoba i koji je bio u Domovinskom ratu, a poznaje sustav odozdola i prema gore i za nas u HSLS-U on bi bio dobro rješenje’, kaže Hrebak.

S Markova Trga javio se reporter RTL-a Goran Latković koji je razgovarao s Dariom Hrebakom, predsjednikom HSLS-a.

“Moguće je da se Jakopa s obzirom na njegovo iskustvo predloži za ministra, ali u takvoj proceduri brigadni general prvo će se morati umiroviti kako bi po zakonu postao ministar. Kako doznajem on je stava da će prihvatiti ponudu premijera Plenkovića ako ju naravno i dobije. Premijer Plenković će to prvo raspraviti i dogovoriti u svom najužem krugu ljudi, a zatim o tome raspravljati na stranačkim tijelima”, rekao je na početku Latković.

Jeste li se čuli s premijerom Plenkovića oko ove situacije?

“Nismo se čuli, ali nema ni potrebe za tim. Moram pohvaliti njegovu brzu reakciju, jako je važno jer Ministarstvo obrane je jako važno s obzirom na ove globalne okolnosti u kojima jesmo i mislim da je jako dobro što je odmah pronašao rješenje u vidu gospodina Jakopa da privremeno obavlja ovu dužnost. Poznajem Jakopa osobno, izuzetno smirena i obrazovna osoba i koji je bio u Domovinskom ratu, a poznaje sustav odozdola i prema gore i za nas u HSLS-U on bi bio dobro rješenje. HSLS bi bio za njega”, kaže Hrebak.

U smislu odnosa s Pantovčakom što očekujete od novog ministar obrane? Hoće li donijeti zatopljenje odnosa Banskih dvora i Pantovčaka?

“Što se tiče gospodina Jakopa, vjerujem da predsjednik Milanović ne bi imao ništa protiv, teško mu je pronaći zamjerku. Radi se o dragovoljcu Domovinskog rata, poznaje cijeli sustav, prošao je NATO školovanja. Vjerujem da bi bio prihvatljiv i predsjedniku Milanoviću”, poručio je, piše Danas.hr.